SOCIAL
In  anX

Het begin van Aap Noot Xiem

By aapnootxiem | Comments: 0 | 19 december 2016

Aap Noot Xiem is ontstaan in 2016. Nadat Marin was afgestudeerd als bestuurskundige en Astrid ontslag had genomen uit haar baan als P&O adviseur ontstond ruimte voor ons beide om na te denken over wat we echt belangrijk vinden en waar we gelukkig van worden. Wat voor ons beide belangrijk is, is een goede balans tussen werk en gezin. Een baan waar je energie uit kan halen en waar maatschappelijke betrokkenheid uit spreekt.

Tijdens gesprekken aan de keukentafel werd al snel duidelijk dat wij samen een bedrijf wilden starten. Wij hadden vele ideeën en zagen veel mogelijkheden. Vanuit de overtuiging dat wij alleen producten wilden verkopen waar wij zelf achterstaan, wisten wij dat zelf produceren voor ons de enige optie was. En daarna was het simpel. Want, Astrid is zelf moeder van twee prachtige jongens, maar kon het ideale verantwoorde tuinbroekje niet vinden. Daarnaast zag ze dat veel kledingstukken een irriterend label of merkje hebben, er zit een capuchon aan die in de weg zit als het kindje ligt. Of andere eigenschappen die in de weg zitten. Terwijl Marin bij het zoeken van kraamcadeaus de keuze tegen vond vallen. Vaak is er op de print en de beschikbare kleurkeuze vaak wat aan te merken. Veel is hetzelfde, kleding is uitgesproken voor jongens of meisjes en waar zijn toch de newborn trappelzakjes die Marins oma voor haar moeder mee had genomen uit Canada?

Dit alles resulteerde in het idee om zelf kleding te ontwerpen en lokaal te laten produceren. Wij vinden het belangrijk dat productie van de kleding voldoet aan onze eisen, met respect voor mens en natuur.

De naam Aap Noot Xiem is ontstaan uit een verbastering van de namen van de kinderen van Astrid, Noah en Maxim, thuis vaak Noot en Xiem genoemd. Aap staat voor de plaats waar het leven van de beide gezinnen plaatsvindt, Apeldoorn. De naam Aap Noot Xiem doet denken aan het oude leesplankje, met Aap Noot Mies. Dit geeft naar ons idee het gevoel weer van een tijd voor fast fashion waarin producten met aandacht werd gemaakt. Kwalitatieve producten die gekoesterd worden.

Kortom een geweldig avontuur dat wij met beide handen aangrijpen. Wij hopen dat jullie ons hierin blijven volgen en gaan genieten van onze producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X