SOCIAL

De beloftes van Aap Noot Xiem

Biologische stoffen

De stoffen waarmee ANX producten gemaakt zijn voldoet aan de GOTS en OEKO-TEX keurmerken. GOTS is een keurmerk dat staat voor biologische producten. OEKO-TEX is een keurmerk dat aangeeft dat er geen schadelijke stoffen aanwezig zijn. Aap Noot Xiem kiest voor het gebruiken van stoffen met deze keurmerken, om zo een beter en eerlijker product aan te kunnen bieden.

Biologisch katoen wordt namelijk verbouwd zonder schadelijke pesticiden en wordt gesponnen zonder chemicaliën. Het verbouwen van de niet-biologische katoenplant en het verwerken van de vezels is één van de meest vervuilende vormen van agrarische landbouw in de wereld. Er worden grote hoeveelheden chemicaliën en bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook bij het verwerken van de katoenbollen tot stoffen, worden veel chemicaliën gebruikt: siliconen, aardolieproducten, weekmakers, glansmiddelen enzovoorts. Een goede reden voor Aap Noot Xiem om alleen met biologische stoffen te werken.
Bijkomend voordeel is dat kleding van biologisch katoen langer mee gaat als gevolg van de natuurlijke samenstelling. Biologisch katoen is vaak zachter, dikker en steviger waardoor het minder snel slijt. Doordat er geen bestrijdingsmiddelen en chemische behandelingen plaatsvinden bij de productie van biologisch katoen, komt het natuurlijke evenwicht van de huid niet in gevaar. Zeer prettig voor de gevoelige kinderhuidjes.

Comfortabel en functioneel

Kleding van ANX is zacht en comfortabel. ANX kleding ondersteunt het kind en zit hem of haar niet in de weg. Bij alle kleding van ANX is nagedacht over het comfort van het kind. Bijvoorbeeld geen capuchon of knopen op de rug bij de kleding voor baby’s, zodat ze ongehinderd op hun rug kunnen liggen. Geen labels die kunnen kriebelen aan de binnenzijde.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen, in welke leeftijdscategorie dan ook, zich vrij kunnen bewegen. Kinderen hebben zoveel te spelen en te ontdekken, daar moeten zij alle ruimte voor hebben. ANX kleding maakt het voor hen mogelijk om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Kwaliteit

Wanneer je terugkijkt op foto’s uit je eigen kindertijd, of de kindertijd van je kinderen is de kleding onderdeel van de herinneringen. Wat zou het mooi zijn als die kleding blijft. Kledingstukken van ANX zijn ontworpen om mee te gaan. Wij vinden het belangrijk dat onze kledingstukken gekoesterd kunnen worden. Dat de mogelijkheid er is om dit door te geven van kind op kind of te bewaren. Omdat de stoffen biologisch zijn gaan ze langer mee.

Geproduceerd in Nederland

De kleding van ANX wordt geproduceerd in Twente, door een maatschappelijk betrokken organisatie, Stage 53. Stage 53 is een ontwerp- en productieatelier van kleding. Bij stage 53 worden werkzoekenden opgeleid in het maken van kleding en kunnen vluchtelingen met in het land van herkomst een achtergrond als kleermaker een werkplek vinden. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de begeleiding van stagiaires van de modeopleidingen van het ROC.

X