SOCIAL
In  Activiteit,  Astrid

Bieb uitje met de kinderen

By Astrid | Comments: 0 | 7 februari 2017

Een geweldige activiteit met mijn zoontjes is om met ze naar de bieb te gaan. De bieb in Apeldoorn, CODA, is een geweldige plek voor kindjes. Er zijn zoals te verwachten veel leuke en mooie boekjes die in bakken op ooghoogte voor de kindjes liggen. Zo zijn ze makkelijk te vinden en te pakken.

Maar daarnaast is er nog veel meer om mee te spelen. glijbaan biebDe kinderboekenafdeling is een paar jaar terug opgezet in de kelder van het gebouw. Je kan er met de trap of lift naartoe, maar nog veel leuker, er is een grote glijbaan die midden tussen de boeken op de begane grond start en door de vloer naar beneden gaat. De glijbaan eindigt op een “heuvellandschap” gemaakt van verschillende soorten vloerbedekking en kunstgras. Een mooie plek  voor klimmen en klauteren. Op en om de heuvel staan houten dieren waar de kindjes op mogen klimmen. Onder de heuvel door loopt een tunnel die start met een klein glijbaantje, geweldig voor mijn jongste zoontje voor wie de grote glijbaan nog wat te veel van het goede is.Boekjes vrachtwagen

En, als ze rustig willen kijken naar de andere kindjes, dan kunnen ze in een boomhut klimmen en alles overzien. Er hangt zelfs een verrekijker voor als ze toch van wat beter willen kijken wat er nou allemaal gebeurd. Een aantal boekenkasten is in de vorm van vrachtauto’s. De kindjes kunnen daarin klimmen en op een bankje achter het stuur zitten. Ze kunnen er ook rustig in zitten om een boekje te lezen.

Boekstart bieb

Speciaal voor de allerkleinsten is er de boekstart hoek. Een gezellige plek met knuffels en kussens, afgesloten door lage hekjes waar de kleinsten veilig kunnen spelen en lezen. Op vrijdag ochtend wordt hier voorgelezen door 1 van de medewerkers van de bieb. Alle kindjes, ook de oudere kindjes, mogen er gezellig bij zitten en alle plaatjes in de boekjes worden goed bekeken. Wie is dat? Ja dat is Dikkie Dik… Ondertussen wordt zo goed als mogelijk, tussen alle opmerkingen over wat er op de pagina’s te vinden is, het verhaal verteld.

 

Het uitje naar de bieb eindigt altijd met het scannen van de boekjes die we mee naar huis nemen.

Groetjes Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X