SOCIAL
In  anX

Kleding voor prematuur geboren baby’s

By Astrid | Comments: 0 | 20 juni 2017
Eerlijke biologische kinderkleding, ook voor prematuur geboren baby’s.

Bij het ontwerpen van onze producten voor onze babykledinglijn houden we er altijd nadrukkelijk rekening mee dat we onze mooie zachte kleding ook maken voor prematuur geboren baby’s. Er is relatief weinig mooie kleding beschikbaar in de prematuur maten 40 en 44 en dat zou niet zo moeten zijn. 8% van de baby’s in Nederland wordt prematuur geboren. Ook voor deze baby’s moet mooie kleding beschikbaar zijn. En juist voor deze baby’s is het belangrijk dat de  kleding wordt gemaakt van heerlijk zachte biologische stoffen die het kwetsbare huidje niet irriteren of beschadigen.

Prematuur en kwetsbaar

Een premature baby wordt geboren voor 37 weken zwangerschap. Op dat moment is nog niet alles volledig ontwikkeld. Daarom zijn premature baby’s erg kwetsbaar. Het afweersysteem werkt nog niet goed. Daarom zijn prematuren gevoeliger voor infecties. Omdat ze hun lichaamstemperatuur niet goed op pijl kunnen houden liggen ze in een couveuse. Daarnaast komen er vaak problemen voor met de longetjes, het hartje en de lever. Tegenwoordig kunnen ziekenhuizen vaak veel doen voor deze kleine baby’s waardoor de kans op overleven na te vroeg geboren te worden in Nederland erg gestegen is. Toch blijft de tijd dat deze kindjes in de couveuse moeten verblijven ontzettend onzeker.S

Steun voor de ouders

Doordat de prematuur geboren baby in de couveuse ligt, aan allerlei apparatuur, kun je niet  zomaar even met hem knuffelen.  Een zware periode voor de ouders, die vaak in spanning leven over de gezondheid van hun kindje.

Organisaties als de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (de VOC) kunnen tot steun zijn voor deze jonge gezinnen. De VOC heeft als doel dat ouders dat ouders zich gehoord en erkend voelen en dat ze accuraat worden geïnformeerd. Daarnaast zetten ze zich ervoor in dat de kwaliteit van de zorg in het ziekenhuis. Na het ontslag uit het ziekenhuis zo goed mogelijk is en conform de wensen van de ouders.

Een moeilijke tijd waarin het voor ouders extra vervelend is dat het zo lastig is om kleertjes voor hun nieuwe mooie kindje te vinden. Om die reden houden wij er in ons assortiment rekening mee dat er ook prematuur maten te vinden zijn. Het blijft daarmee een moeilijke tijd, daar kunnen we helaas niets aan doen, maar hopelijk geeft het een zorg minder.

Groetjes Astrid

Ps: kijk in onze webwinkel voor ons volledige assortiment eerlijke biologische kinderkleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X