SOCIAL
In  Gezin,  Inspiratie

Boeken 6-12 maanden: Tips!

By aapnootxiem | Comments: 0 | 11 februari 2019

Boeken zijn nog steeds een grote favoriet bij ons kleintje. Dit zijn onze favoriete boeken tijdens het tweede half jaar. Het verschilt van dag tot dag welke boeken favoriet zijn. Maar boeken zijn altijd de leukste activiteit.

1. Voelboek

Een van de meest geliefde voelboeken is die van Rupsje nooit genoeg. Veel structuren, een gat in een pagina, hoogte verschillen en alles wat je wil. En in het hele boek maar 2 flapjes. En dat is een pre, want in al onze voelboeken zitten ook flapjes. Een voelboek met zo min mogelijk flapjes is belangrijk. Want die flapjes sneuvelen, zodra ze gespot zijn.

2. Realistisch plaatjes boek

Wij kregen dit boerderijboek als kraamcadeau. Een boek met realistische plaatjes. Zodat een paard er ook uitziet als een paard, er staat in wat een trekker is en een dorsmachine. En hoe ouder ons kindje wordt, hoe interessanter dit type boek is. Alles aanwijzen, alles bekijken. Mooi zou ik dit boek niet noemen, wel functioneel. En interessant vanaf ongeveer 10 a 11 maanden (bij ons).

3. Tweedehands kartonnen boeken

Boeken die niet netjes hoeven te blijven. Misscihen zelfs al wat bupsen en dingetjes hebben. Op die manier doet het geen pijn als een kind er echt mee speelt. Als kraamcadeau kregen wij er 2 met precies die instructie. Deze mogen sneuvelen. En dat werkt als een trein. Ze staan in de vensterbank waar ze zelf gepakt kunnen worden. En ik vind de retro boekjes ook wel weer wat hebben.

4. Daydreamers

Emily Winfield Martin staat bekend om haar mooie rustige tekenstijl. Deze versie is een kartonboekje dat tegen een stootje kan. Het boekje is Engelstalig en op rijm.

5. Lievelingsdieren van Nijntje

De simpele stijl van Dick Bruna kent natuurlijk iedereen. En de heldere oranje kleur spreekt jonge kinderen aan.
Dit exacte boek is belachelijk groot. Met hele lichte dikke pagina’s. Door de ronde uitstulpinkjes was dit het eerste boek waarbij ons kindje zelf de pagina’s kon omslaan.

Lieve groeten,

Marin

PS. Voor leuke eerlijke biologische kinderkleding kijk in onze webwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X