SOCIAL

Boekjes 0-6 maanden: Tips!

By aapnootxiem | Comments: 0 | 14 januari 2019

Onze 5 favoriete boekjes van het eerste half jaar.

Met voorlezen zijn wij heel vroeg begonnen. Het begon met boeken op rijm. Gewoon om ons kindje aan ons en onze stemmen te laten wennen. Ondertussen zijn boekjes het meest favoriete speelgoed van onze kleine. Dag in dag uit wordt er enthousiast “gelezen”.

Contrastboekje

In de eerste plaats: contrastboekjes. Zwart/witte boekjes met een grafische print. Al heel snel werd hier aandachtig naar gekeken. Met lezen heeft het weinig te maken, daarentegen is het een goede afleiding bij “tummy time”.

Knisperboekje

Via een waardebon voor Boekstart zijn wij lid geworden bij de bibliotheek. Daarbij zat een koffertje met daarin een knisperboekje van Wee Gallery. Hierin zit ook nog vrij veel contrast. Maar er zit ook een knisperfolie binnenin. Weer wat anders om te leren kennen. Oftewel nieuwe sensorische input.

Karton versie voorleesboek

Wij hebben van kraambezoek de kartonversie gekregen van het welbekende boek “de Gruffalo“. Het is een heerlijk verhaaltje met prima plaatjes. Gaat natuurlijk totaal over het hoofd van zo’n kleintje… Maar het is een verhaal op rijm. En dat is juist voor de allerkleinste fijn. Gewoon naar je stem luisteren.
Daarnaast kan de kartonversie rechtop staan. Ideaal voor het oefenen van de buikhouding. Bovendien is de kartonversie bestand tegen al het baby geweld.

Boekjes met vingerpopje

Zo’n boekje met een vingerpopje erin is vermakelijk voor de allerkleinsten. Het poppetje kan je namelijk heen en weer bewegen. En hoe klein ze ook zijn, die bewegingen volgen ze. Het meest succesvolle was hier thuis het vingerpoppenboekje met een clownvisje. De heldere contrasterende kleuren (oranje en paars) waren al snel een favoriet.

Badboekje

Het badboekje van Woezel en Pip was een tweedehandsje uit het speelgoedarsenaal van mijn achternichtje en achterneefje. En het is een van de meest gebruikte boekjes. Hoewel het een badboekje is, heeft het amper water gezien. Het is een onverwoestbaar boekje gebleken, ons kindje speelt er een jaar later nog steeds mee. Het is tussentijds ook een bijtspeeltje geweest. Maar het was ook een van de eerste boekjes waarmee er zelf gespeeld kon worden.

Het lezen van boekjes wordt hier elke week leuker en gezelliger. Bij ons thuis is het lezen van boekjes ook geen onderdeel van het avondritueel. Het is vooralsnog spelen en geen ontspannen!

Lieve groeten,

Marin

PS. Voor leuke zachte kinderkleding en kraamcadeaus kan je terecht in onze webwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X