SOCIAL
In  anX,  Astrid

De zoektocht naar mooie en goede biologische stoffen.

By Astrid | Comments: 0 | 5 januari 2017

De zoektocht van een leuk idee voor kinderkleding in je hoofd naar een daadwerkelijk goed doordacht product van goede biologische stoffen was (en blijft) een interessante.

We begonnen met een paar potloodtekeningen van hoe onze producten er uit zouden moeten zien. Bij die tekeningen zochten we goede stoffen en een producent die de tekeningen kon omtoveren naar mooie producten. Menig uur op internet gaf veel opties voor stoffen, o wat waren we enthousiast over alle mooie plaatjes die we zagen van de verschillende mogelijkheden op de markt. Maar als we dan beter keken, waren we toch erg vaak teleurgesteld, veel stoffen vielen bij voorbaat af omdat ze niet biologisch waren. Ze bevatten niet de keurmerken die wij zo belangrijk vinden. Keurmerken die staan voor een eerlijk productieproces en stoffen die niet schadelijk zijn voor het kinderhuidje of het milieu. De stoffen die wel de keurmerken bevatten waren in het echt toch niet altijd zo mooi als op de foto, het was minder zacht en stevig als we hoopten of de kleur viel heel anders uit.

Maar de zoektocht heeft uiteindelijk resultaat gehad. Na de ontvangst van wat samples van biologische stoffen van een producent in Duitsland zijn we bij deze producent op bezoek gegaan. Wat een blijdschap toen we door de schappen liepen met allemaal zachte mooie stoffen van de kwaliteit die we zochten en met de keurmerken die we als vereiste stellen. Met een enorme stapel samples en vol goede hoop gingen we weer naar huis. Met die stoffen komt het wel goed!

Dat brengt ons naar het tweede deel van de zoektocht, een producent die onze ontwerpen kan omtoveren naar mooie producten. Hoe dat is verlopen zullen we volgende week vertellen.

Groetjes Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X