SOCIAL
In  DIY,  Marin

Draagbaar speldenkussen – DIY

By aapnootxiem | Comments: 0 | 11 augustus 2017
Een simpel DIY naaiproject; draagbaar speldenkussen

Nu ik af en toe zelf ook een naaiprojectje probeer, is er een wereld voor mij open gegaan. Een wereld waarin er allerlei allerlei handigheidjes en hulpmiddeltjes zijn waar ik eerder niet eens van afwist. Nu heb ik voor mijzelf een simpel projectje gevonden: een speldenkussentje-armband. Met dit draagbare speldenkussen heb je altijd je spelden in de buurt, zonder dat ze in de weg zitten. In deze blog laat ik zien hoe ik dit projectje heb aangepakt.

Benodigdheden

  • Restjes stof
  • Vulmiddel,  een alternatief voor het vulmiddel dat ik gebruik heb zijn watten of restjes stof.
  • Een stukje elastiek
  • Een dekseltje
  • Lijm
  • Naald en draad

Aanpak

Onder elke foto staat een korte omschrijving, samen vormen zij de aanpak die ik gevolgd heb.

DIY speldenkussentje armband. Draagbaar speldenkussen. Restjes stof, dekseltje, vulmiddel. Recycle, hergebruik van tweedehands zaken.

Allereerst heb ik uit een restje stof van een eerder naaiproject cirkels geknipt. Ik heb 1 grotere en 1 kleinere nodig. Via Pinterest heb ik een template gevonden die te gebruiken is voor de cirkels. Al zijn die van mij gewoon getekend om een onderzettertje en een kommetje.

 

DIY speldenkussentje armband. Draagbaar speldenkussen. Restjes stof, dekseltje, vulmiddel. Recycle, hergebruik van tweedehands zaken.

Met het vulmateriaal(ook een restje van een eerder project) maak ik een bolletje dat bovenop het dekseltje past. Het dekseltje is om jezelf te beschermen tegen de spelden. Op deze manier prik je niet door het kussentje heen en in je eigen vel.

 

DIY speldenkussentje armband. Draagbaar speldenkussen. Restjes stof, dekseltje, vulmiddel. Recycle, hergebruik van tweedehands zaken.

Vervolgens naai ik het bolletje om het dekseltje vast. Dit is hoe het bolletje eruitziet voordat ik er de grote en kleine cirkel omheen vast zet. Als eerste vouw ik de grote cirkel om het kussentje heen. Ik naai het vast aan het vulmateriaal. 

 

Het kleine cirkeltje naai ik eerst aan de onderzijde vast.

Vervolgens maak ik een breed elastiek vast aan de onderzijde. Daarna naai ik het kleine cirkeltje hier overheen. Waardoor de onderzijde netjes is afgewerkt. Hierna is het speldenkussen klaar voor gebruik.

 

DIY speldenkussentje armband. Draagbaar speldenkussen. Restjes stof, dekseltje, vulmiddel. Recycle, hergebruik van tweedehands zaken.

Tadaa!!

Daarmee is het projectje alweer af. Een projectje waar ik niets voor heb hoeven kopen, het bestaat uit restjes en overblijfsels. Qua tijd is het ook een bescheiden projectje. In een half uurtje zit het wel in elkaar. Als tip kan ik meegeven dat je het speldenkussentje niet te vol moet stoppen met vulmiddel.

Lieve groeten,

Marin

 

ps: heb je al in onze WEBWINKEL gekeken naar onze mooie baby- en kinderkleding van zachte biologische stoffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X