SOCIAL
In  DIY,  Marin

Haarelastiek wordt een gehaakt kattenspeeltje

By Marin | Comments: 0 | 19 mei 2017
Een haarelastiek dat een nieuw leven krijgt als kattenspeeltje 

Ik heb de smaak te pakken met het zelf maken van speeltjes voor Keetje. Er is zoveel te doen met oude spullen die je niet meer gebruikt. Ik zag op Pinterest een voorbeeld van een plastic ring waar omheen gehaakt was. Zelf heb ik in plaats daarvan een haarelastiek gebruikt. Het elastiekje was namelijk bij de sluiting uitgerekt, maar het was nog wel heel. Dit tweede kattenspeeltje kost iets meer tijd dan het wc-rollen voerspel.Haken rond het elastiekje

Benodigdheden:

  • Haar elastiek (oud)
  • 2 kleuren wol
  • 4mm haaknaald
  • Schaar
  • Basis haak kennis/vaardigheid

detail foto haarelastiekOm dit speeltje zelf te maken heb je wel basiskennis van haken nodig. Zelf heb ik dit geleerd met YouTube video’s van onder andere BellaCoco en CornerOfCraft. Hun filmpjes zijn in het Engels, maar zijn heel duidelijk. Bij dit speeltje ben ik begonnen met een lichte kleur wol. Hiermee heb ik met een enkele steek helemaal rondom het elastiek gehaakt. Op de eerste ronde heb ik nog een rand eraan gehaakt met een enkele steek. Door de tweede ronde van enkele steken werd het gehaakte gedeelte wat platter. Hierdoor draaide het minder en kon ik gemakkelijker verder met de tweede kleur. Die zette ik vast met een dubbele steekt. Door die twee steken af te wisselen hoop ik dat het voor Keetje nog net iets leuker is. Dat haar nagels op een andere manier haken in de verschillende kleuren. Ik moet zeggen dat ik tevreden ben met het resultaat. Er zit namelijk nog net genoeg elasticiteit in om het speeltje weg te schieten. De volgende keer zou ik er minder steken op zetten zodat het elastiekje strakker blijft.

Keetje is tevreden met het speeltje zoals het is. Als ze een energieke of dolle bui heeft is het een ideaal speeltje om haar door de gang te laten rennen. Wij kunnen het haarelastiek door de kamer schieten, maar Keetje is daar zelf ook een kei in. Ze valt het aan vanuit alle hoeken en het elastiek vliegt vervolgens alle kanten op.

 

Lieve groeten,

Marin

Ps.  In onze WEBWINKEL kan je mooie eerlijke kinderkleding vinden van zacht biologisch katoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X