SOCIAL
In  DIY,  Marin

Kattenspeeltje maken van lege wc-rollen

By Marin | Comments: 0 | 17 mei 2017
Kattenspeeltje gemaakt van lege wc rollenMet wc-rollen en een oude doos een kattenspeeltje maken.

Onze kat Keetje houdt er van om nieuwe speeltjes uit te proberen. Die speeltjes kunnen alles zijn van waxinelichtjes, oorbellen en planten tot echte kattenspeeltjes. Maar ze ook heel erg dol op eten. Ze houdt meer van hapjes en voer dan van slapen en snurken. Die combinatie van speels zijn en dol zijn op eten maakt dit tot een ideaal speeltje voor haar, had ik zo bedacht. Ik heb al een tijdje wc-rollen bewaard, omdat ik op Pinterest veel DIY projecten met wc-rollen voorbij zag komen. Die waren vooral gericht op kinderen, en die heb ik dus niet. Maar ik heb wel een kat, dus met een gerichte zoek actie kwam ik op dit kattenspeeltje uit.

 

 

Benodigdheden:

  • Schaar
  • Breed plakband
  • Wc-rollen
  • Doosje

IKattenspeeltje van wc-rollenk heb in onze papierbak een waterijsjesdoos gevonden dat de basis vormt voor het kattenspeeltje. Met de wc-rollen als maatstaf heb ik het doosje bijgeknipt, nu is het even hoog als de wc-rollen. Vervolgens heb ik dit doosje rondom beplakt met breed doorzichtig plakband. Op die manier kan het iets meer verdragen van Keetje als ze echt enthousiast wordt. Vervolgens heb ik een tiental wc-rollen klaargezet, om uit te proberen hoeveel er in dit doosje zouden passen. Bij dit doosje had ik genoeg aan 7 wc-rollen. Daarmee zaten ze stevig tegen elkaar aan als ik ze er los in zet.

Ik heb erover getwijfeld om het geheel wat gezelliger te maken door het te beplakken. Met gekleurd plakfolie, stickers of washi tape. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, omdat ik eerst wilde zien hoe goed het kattenspeeltje Keetje zou overleven. En daarmee was dit projectje met een kwartiertje al klaar. Waarbij het bij elkaar zoeken van de spullen het meeste werk was.

 

En? Werkt het?

DeKattenspeeltje actie eerste keer dat Keetje het kattenspeeltje ging uitproberen was ze behoorlijk enthousiast. We hadden er gehydrateerd kippenstukjes in gedaan. Dat is een kattensnack waar zij helemaal dol op is. En het was een succes! Ik moet wel eerlijk bekennen dat ze er in het begin niet zo heel veel van begreep. Stond ze eraan te ruiken en vervolgens tegen mij te miauwen. Maar vervolgens ging ze voluit aan de slag! Ze begon met het vissen in het doosje. Maar het eindigde ermee dat alle rollen eruit waren en het doosje de hele kamer door ging. Kattenspeeltje actie

Diezelfde avond leek het mij een goed idee om haar avondmaaltje te geven in het kattenspeeltje. Dat was niet zo’n succes. Ze was het er niet mee eens. Keetje heeft minstens een half uur staan klagen voordat ze daadwerkelijk aan de slag ging. Het was echt wel even een uitdaging voor haar. En ze bleef nog behoorlijk lang nieuwe brokjes vinden. Het was erg vermakelijk om te zien, opperste concentratie en niet meer weg te slaan uit de gang!

 

Het is nu een week of 2 geleden dat ik dit kattenspeeltje heb gemaakt. En sindsdien gebruiken we het elke dag wel een keer. Maar sinds de tweede week eigenlijk alleen nog met snacks. Zodat het ook echt leuk is voor haar om te doen. Het doosje is er nog steeds goed aan toe. Maar ik ga hem binnenkort wel vervangen. Dat is vooral omdat de binnenzijde viezig wordt van de brokjes en snacks die ze heeft gegeten. Maar het is nog wel heel. Dit uitprobeersel was dus een succes voor Keetje! En dat terwijl het zo makkelijk was om te maken!

 

Lieve groeten,

Marin

 

 

PS. In onze webwinkel kan je mooie eerlijke kinderkleding vinden van zacht biologisch katoen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X