SOCIAL
In  Astrid,  DIY

Mijn keukenhulpje – ikea krukje DIY

By Astrid | Comments: 0 | 19 januari 2017

Ik ben onlangs aan de slag gegaan met een krukje in de keuken voor mijn zoontje. Mijn jongste zoontje is namelijk ontzettend dol op koken.

DIY krukje voor in de keuken

DIY krukje voor in de keuken

In zijn speelkeukentje met kleine pannetjes en houten groentes of met echte pannen en duploblokjes. De juffen op het kinderdagverblijf, opa’s en oma’s vrienden, iedereen weet het. Om Noah tevreden te krijgen hoef je hem maar in een speelkeukentje te zetten of een pan en een lepel tevoorschijn te toveren. Om hem helemaal blij te krijgen kan je ook nog wat duploblokjes in de pan gooien. Roeren, roeren en een keer met het pannetje schudden om vervolgens weer verder te roeren.

Met zijn tweeën koken

Met zijn tweeën aan het koken

Wanneer wij gaan koken wil ons keukenhulpje steevast meekijken. Met zijn anderhalf vertrouw ik het nog niet om hem op een krukje mee te laten kijken. Daar valt hij nog te makkelijk af.  Daardoor heb ik nogal eens met hem op mijn heup in de pannen staan roeren. Of ik stond met hem in mij armen terwijl papa aan het koken was.

Via Pinterest kwam ik op het idee van een ombouw op ons Ikea Bekvam krukje in de keuken. Op die manier kunnen mijn zoontjes meekijken en zich vasthouden aan de zijkant. Bijkomend voordeel van zo’n krukje is dat de beide kindjes naast elkaar op het krukje kunnen staan zonder elkaar er van af te kunnen duwen.

Met de juiste maten op een papiertje  gingen we met het gezin naar de bouwmarkt:

Eindproduct keukenkrukje

Eindproduct keukenkrukje

  • 4 planken, 28 mm bij 28 mm, van 40 cm lang
  • 3 bredere planken van 36 cm en
  • 4 bredere planken van 23 cm

Onze zaagkunst kennende hebben we de stukken laten afzagen door een medewerker van de bouwmarkt. Met de losse onderdelen gingen we naar huis. Zwaar interessant vonden mijn zoontjes het, al die houten planken, maar nee, ze mochten er toch echt niet mee “zwaardvechten”.

Thuis hebben we met de boormachine gaten voorgeboord, op de plekken waar de schroeven in moesten, dit hebben we naar ik eerlijk moet bekennen op enigszins op de gok gedaan. Vervolgens was het in elkaar zetten en met oude verf heb ik het krukje mat grijs afgewerkt. Een leuke manier om zo’n restje van een vorig projectje op te maken. Mijn man en ik zijn niet de grootste klussers, en het is aan het krukje te zien dat het zelf gemaakt is (de zijplankjes hadden achteraf iets langer mogen zijn).

Maar het resultaat mag er zijn, een handig krukje waar de kindjes zelf op en af kunnen klimmen. Waarbij ze zonder te vallen kunnen meekijken met koken en zelfstandig hun handjes kunnen wassen.

Ik ben ontzettend blij met het resultaat omdat mijn kindjes er zo blij mee zijn, maar stiekem ben ik er ook erg trots op dat we dit, met wat hulp van Pinterest, zelf hebben gemaakt.

Groetjes Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X