SOCIAL
In  Activiteit,  Astrid

Knutselwerkje: Verven zonder vies te worden

By aapnootxiem | Comments: 0 | 19 december 2016

Omdat mijn kindjes drie dagen per week naar het kinderdagverblijf gaan maken zij geregeld een knutselwerkje. Dat zij naar het kinderdagverblijf gaan is voor mij enerzijds een noodzakelijke keuze als werkende moeder. Maar ik ben vooral erg blij dat ze drie keer per week lekker met vriendjes mogen spelen. Ze leren er veel, vooral door alle sociale contacten met leeftijdsgenoten en er werken ontzettend lieve juffen.

Toen de jongste nog geen jaar oud was kreeg ik een geweldig knutselwerkje van hem dat hij op het kinderdagverblijf gemaakt had. Normaal gesproken vind ik de resten van de verf nog terug tussen zijn nageltjes en met een beetje pech ook in zijn kleren. Dit keer was hij heerlijk schoon gebleven. Hij had namelijk een schilderij gemaakt met verf op een canvas doek met huishoudfolie eroverheen. Zo’n leuk en handig idee dat ik het hier graag deel. Want het werkje is niet alleen geweldig, omdat hij zo mooi schoon was gebleven. Het hele idee dat de kleinsten op deze manier geen verfhandjes in hun mond stoppen vind ik prettiger. De verf die gebruikt wordt op het kdv is natuurlijk zo veilig mogelijk. Maar helemaal geen verf binnenkrijgen heeft wat mij betreft de voorkeur. Dit werkje is goed voor de sensomotorische ontwikkeling van kinderen. De (koude) verf onder het folie heen en weer duwen en dus door het tasten te leren(Juf Bianca licht hier het belang van sensomotorische ontwikkeling toe) . Wanneer je gebruik maakt van felle of primaire kleuren is het nog vermakelijker voor je kindje.

Ze hebben een paar klodders verf op het canvasdoek gedaan in verschillende kleuren. Daaroverheen hebben ze huishoudfolie gespannen. Mijn zoontje mocht vervolgens met zijn handjes de verf rond duwen met onderstaand resultaat als gevolg. Hij had er erg veel lol aan en ik kreeg een schoon zoontje terug en een mooi schilderij dat nog daadwerkelijk verschillende kleuren bevatte. In plaats van de “mooie” bruine schilderijen die vaker ontstaan wanneer er door de kleintjes mag worden geverfd.

Het schilderij heeft lang in de keuken gestaan voordat het zijn weg vond naar de bewaardoos met werkjes van de kinderen.

Groetjes

Astrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X