SOCIAL

Kraamcadeaus kopen: Tips!

By aapnootxiem | Comments: 0 | 4 februari 2019

Wat zijn leuke en handige kraamcadeaus om te geven?

Het is altijd bijzonder als er een kleintje geboren wordt. En zelf vind ik het altijd erg leuk om wat uit te zoeken voor het kleintje. Sinds ik zelf moeder ben heb ik het een en ander geleerd over kraamcadeaus. Aangezien mijn voorkeur uitgaat naar duurzaam cadeautjes geven, zijn het niet de meest flitsende voorbeelden. Meer nuttig en praktisch en niet de nieuwste hippe items.

Mijn eerste tip: vraag of de ouders een verlanglijstje hebben. Misschien hebben ze zelf nog een idee of wens voor het kleintje. Vooral bij een tweede kindje lijkt mij dit erg handig. Je hebt dan al behoorlijk veel, maar misschien missen er nog een paar specifieke producten of spulletjes. Zo zou ik voor een tweede kindje een boxkleed en een extra mutsje kunnen gebruiken( Edje).

Kleding is volgens mij een lastig cadeau om te geven. Wat hebben ouders al? Wat voor verhoudingen heeft het kleintje? Je zou maar een baby hebben met grote voeten waardoor pyjama’s uit een stuk met voetjes niet passen…
Geef je graag kinderkleding cadeau? Vraag dan naar specifieke kledingstukken die ouders willen voor hun kinderen. Misschien een link naar een product, of een omschrijving. Bijvoorbeeld: romper met lange mouwen in maat X van merk Y.
Een tip voor een Aap Noot Xiem product is meegroei broekje Floortje, doordat de pijpen omgevouwen gedragen kunnen worden gaat het meerdere maten mee.

Een derde tip: gebruiksproducten kraamcadeaus. Een grote favoriet van mij om te krijgen, maar niet iedereen vindt het leuk om te geven. Deze producten blijven niet ongebruikt in de kast liggen. Hebben weinig te maken met smaak en komen altijd van pas. Een voorbeeld van gebruiksproducten die je cadeau kunt geven zijn luiers en luierdoekjes. Andere gebruiksproducten die wij cadeau gekregen hebben zijn shampoo, zwemluiers, douchegel, tandenborstel en tandpasta.
Bij alle producten geldt wel, check of de ouders een voorkeur hebben. Dit kan je ondervangen door het geven van een cadeaukaart van een drogist. Op die manier kunnen de ouders naar eigen inzicht inkopen.

Ik noemde het net al, een cadeaukaart. Deze vierde tip is volgens mij de meest duurzame kraamcadeau optie. Je kan een bon geven voor een leuke kinderwinkel. Maar juist ook algemene bonnen voor (online) warenhuizen of drogisterijen kan ik aanraden. Ouders kunnen dan naar eigen inzicht de baby-uitzet aanvullen.

Mijn vijfde en laatste tip: kraamcadeaus waarmee je ouders helpt. Geef een maaltijd, lap de ramen, doe wat boodschappen of breng een keer het plastic voor ze weg. Geef het gezinnetje wat ademruimte door wat taken over te nemen.
Dit natuurlijk wel op een manier dat zij prettig vinden. Vooral in het begin is een kort kraambezoekje meer dan genoeg. Om dan 3 uur te blijven en het huis van boven naar beneden te soppen? Niet handig. En die maaltijd? Gewoon klaargemaakt meenemen, of voor de deur zetten (even belletje lellen en weer verder).

Hopelijk heb je wat aan deze tips!

Lieve groeten,

Marin

PS. Kijk ook eens in onze WEBWINKEL voor prachtige biologische kleding voor kinderen van extra prematuur tot en met maat 98.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X