SOCIAL

Het is lente, tijd voor groen!

By Marin | Comments: 0 | 10 april 2017
Groen in huis halen.

Het is zover, de lente is er! De deuren van ons atrium staan open, we drinken buiten ons kopje koffie. Zodra we de tijd hebben gaan wij naar buiten om te wandelen of stappen we op onze fietsen. Lenteweer zorgt er ook voor dat ik groen ons nieuwe huis in wil halen. Ik kan je vertellen, ik ben zeker niet de enige die met een paar stralen van het lentezonnetje kriebelende groene vingers krijgt! Het tuincentrum was afgeladen vol. Eerlijk is eerlijk, ik had niet anders verwacht. Mensen kwamen voorbij met karren afgeladen vol met planten, struiken en grassen. Een stapel potgrond of tuinaarde mag natuurlijk ook niet ontbreken en hier en daar nieuwe potten. Ikzelf kan dan wel uren besluiteloos rond dwalen. Planten in de kar, en even later er weer uit.

Keetjes tuin

Groen - Keetje en sperzibonen plant

Keetje en haar sperziebonenplant

Mijn eerste aankoop was een plantje voor onze kat: Keetje. Wij komen van een appartement met een balkon waar onze kat niet zonder toezicht mocht vertoeven. Iets met een sprong gevolgd door een val naar het balkon van de beneden buurvrouw. Bij ons nieuwe huis hebben wij een atrium dat wordt omsloten door ons eigen huis. Hierin kan Keetje ongestoord zonder chaperonne haar tijd doorbrengen. Maar het atrium was nogal kaal en saai, ook voor een kat. Maar voor Keetje was een potje met kattengras afdoende. Ze zit nu ‘s ochtends voor de tuindeuren te wachten om naar buiten te mogen!

Uit ervaring weet ik dat onze kat dol is op sperziebonen. Niet op de bonen, maar op de plant! Vorig jaar hadden wij van die moestuintjes van een grote winkelketen en onze sperziebonen deden het daarbij erg goed. We hebben er een aantal keer van kunnen oogsten. En die plant heeft zich echt moeten bewijzen, want elke dag zat onze Keetje te sabbelen op de bladeren. Het was haar grote liefde, tot het verwelken aan toe. Daarom wilde ik graag sperziebonen gaan kweken. Dus heb ik een kweekbak aangeschaft waarmee wij nu naast de sperziebonen ook courgette, kropsla, bieten, palmkool(?) en sugarsnaps op te kweken. Als de plantjes groot genoeg zijn gaan ze naar buiten, wellicht in een vierkante meter tuin of tafel moestuin.

Eetbare tuin

Naast het plantje voor de kat, is er meer groen het atrium in gekomen. Een zevental potten zijn gevuld met kruiden. Een plateau met allemaal groen dat nog nuttig is ook. Ik ben er dol op, al die verschillende tinten groen bij elkaar. Van de frisse groene kleur van peterselie tot het vergrijsde van tijm.

En zo is daar het begin van onze eetbare tuin. 

Lieve groeten,

Marin

PS. Kijk in onze webwinkel voor producten van ons eigen kledingmerk: ANX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X