SOCIAL

Musthaves voor mijn baby: 0-3 maanden

By aapnootxiem | Comments: 0 | 8 juli 2018
In februari heb ik mijn eerste kindje gekregen, dit zijn de absolute musthaves uit de eerste maanden(volgens mij).

Er zijn overal lijstjes te vinden wat je nodig hebt voor je baby uitzet. Ik voeg daar mijn lijstje van musthaves aan toe. De simpele spullen die ik (vrijwel) elke dag heb gebruikt in de eerste drie maanden met onze baby.

Monddoekjes

Vierkante katoenen monddoekjes(30×30). Stapels en stapels van deze doekjes hebben wij in huis. Elke dag gebruiken wij er minstens 10, maar vaker 15. Ik ga ervan uit dat niet alle baby’s zoveel spugen als onze baby. En aangezien wij geen droger hebben was er bijna niet tegen te wassen. Daarom dus die stapels en stapels monddoekjes. Daarom heb ik zo’n enorme hoeveelheid van die spuugdoekjes.
Voor onderweg gebruik ik de spuugdoekjes van Aap Noot Xiem. Die zijn groot en passen precies over mijn schouder voor bij het boeren. En ik heb een ding voor matchy-matchy. Ik heb de perzikroze gestreepte spuugdoekjes en omslagdoek van Aap Noot Xiem.

Hydrofiel luiers

Ik hoorde van alle kanten dat je hydrofiel luiers niet genoeg kon hebben. Overal lagen hydrofiel doeken. Over het aankleedkussen, op het matras, in de wandelwagen en in de badkamer om mee af te drogen.
De XXL hydrofielluiers hebben wij weinig gebruikt  de eerste maanden. Dat zijn wij pas gaan gebruiken toen het weer beter werd als zonnescherm bij de kinderwagen. Momenteel is hitte in de kinderwagen een “hot item”. Met doeken zorgen voor schaduw, zorgt ervoor dat het snel te warm wordt in de kinderwagen. Daar hebben wij een oplossing op gevonden: Swaddle clips van Lodger. Deze clips gebruiken wij om de doek vast te zetten aan de kap en de handgreep van de kinderwagen. Het onderdeel van de kinderwagen die over de bak heen spant ritsen wij eraf met warm weer.  Op deze manier spant er een doek boven de wagen en kan er frisse lucht bij onze baby.

Musthave voor baby 0-3 maanden ik kan niet zonder newborn winter baby Pasgeboren Pasgeboren baby vluchtkoffer zacht wikkeldeken snoezeldeken perzikroze baby vluchtkoffer zacht wikkeldeken snoezeldeken perzikroze Biologisch katoen wikkeldeken met capuchon ideaal voor consultatiebureau met pasgeboren newborn prematuur baby kind super zacht en ook te gebruiken in een autostoeltje buggy of kinderwagen Nachtgrijs gestreept snoezeldekentje daantje

Omslagdoeken

Een ware musthave, zeker voor winter baby’s. Onze baby werd geboren op een dag dat het sneeuwde, een echte winterbaby dus! Omslagdoeken waren de extra laag die ons kindje nodig had om warm te blijven.  Ik gebruikte voornamelijk de snoezeldeken van Aap Noot Xiem en een zelfgemaakt sample. Ik had ook de moeders voor moeders omslagdoek als deze back-up.

Zensy kruiken

Kruiken valt onder de musthaves die je op elk uitzetlijstje tegenkomt. Wij hebben uitsluitend de elektrische Zensy kruiken gebruikt. Natuurlijk hebben wij de veiligheidsvoorschriften opgevolgd en de kruik altijd apart opgewarmd(gebruiksaanwijzing ). Wij hadden er twee die wij in het begin tegelijkertijd in het bedje hadden liggen en later afwisselden met elkaar. Wij vonden het super gemakkelijk in het gebruik. Als ik aan het verschonen en voeden was, zorgde mijn man ervoor dat het bedje weer klaar was voor gebruik.

Luiers, billendoekjes en plastic zakjes

Zo ongeveer het belangrijkste bij een baby: luiers en luierdoekjes. Wij gebruiken geen speciale luieremmer, gewoon een metalen afvalemmer. Geen plastic emmer omdat die geur erin trekt. De plastic zakjes gebruiken wij om de poepluiers in te doen, wederom tegen de geur. Daarvoor gebruiken wij geen speciale geur zakjes. Die versterken alleen maar de intense chemische lucht in de luieremmer.

Luieretui

Ik heb zelf het prototype van het luieretui dat Aap Noot Xiem deze zomer gaat verkopen. Ik gebruik geen luiertas maar gooi het etui in mijn tas of onderin de kinderwagen. Veel meer heb ik meestal niet nodig als wij even de deur uit gaan. En anders neem ik gewoon een rugtas mee waar ik de rest bij in stop.

Shirtjes en rompertjes met overslag

De eerste weken was alles met een overslag een totale musthave. Je bent toch extra voorzichtig in het begin. Ondertussen laat het weer toe dat ze korte mouwen aan kan en dat gaat prima zonder overslag! Qua kleding hadden wij verder weinig wensen. Al vond ik het totaal vervelend als er touwtjes aan een broekje zaten voor de sier! Als ze er dan toch aan hangen, laat ze dan ook functioneel zijn! Onze baby zwom namelijk in de meeste leggings en broekjes, dus was het extra frustrerend als wij het touwtje niet konden aantrekken. Valse voorwendselen zou ik het zelfs wel durven noemen.

Draagdoek

Wij kregen een geweldige draagdoek + een consult cadeau. Wij gebruiken deze draagdoek vooral om mee te wandelen, in huis gebruiken wij de draagdoek bijna niet. Ons kindje slaapt heerlijk in bed en vermaakt zich prima alleen in de box. Maar met wandelen is het heerlijk om je handen vrij te hebben en de baby dicht tegen je aan te dragen. Maar er zijn ook veel kinderen waarbij een draagdoek noodzakelijk is, omdat het constant bij de ouder wil zijn. Dan is het helemaal een van de meest belangrijke onder de musthaves. En de noodzaak om je handen vrij te hebben wordt ook groter als er al een ouder kindje rondloopt natuurlijk!

Ik ben benieuwd voor je iets hebt aan deze lijst met mijn musthaves. Ik ben zelf in ieder geval heel blij dat ik veel van de spullen (zoals het babybadje) te leen had. Zo kon ik uitproberen wat bij ons en ons kind past zonder geld en grondstoffen te verspillen!

Lieve groeten,

Marin

 

Ps. De snoezeldeken die bij ons echt niet kon ontbreken kan jij vinden in onze webwinkel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X