SOCIAL

Oeko Tex

Alle stoffen die worden verwerkt in de kleding van anX zijn voorzien van het Oeko-Tex Standard 100 keurmerk. Deze standaard richt zich op het beperken van het gebruik van stoffen die schadelijk zijn voor de  gezondheid van de eindgebruiker.

Hoewel het keurmerk dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid.

De Oeko-Tex Standard 100 is van toepassing op kleding en textiel. Er wordt gewerkt met 4 productclassificaties op basis van het beoogd gebruik. Hoe dichter het product met de huid in contact komt en hoe gevoeliger de huid, des te strenger de eisen.

De standaard wordt beheerd door de International Oeko-Tex Association. Bij de International Association for Research and Testing in the Field of Textile Ecology (Oeko-Tex) zijn instituten aangesloten die testen of producten aan de criteria voldoen. De organisatie heeft zelf testinstituten hiertoe geautoriseerd. Een certificaat heeft een geldigheidsduur van een jaar.

X