SOCIAL
In  anX,  Astrid,  Marin

Trappelzakje – het eerste product van anX

By Astrid | Comments: 1 | 15 maart 2017
Trappelzakje, ons eerste ontwerp
Koordje en sluiting

Koordje en sluiting

Ons eerste ontwerp is gebaseerd op een trappelzakje dat Marin vond tussen haar babykleertjes van vroeger. Een schattig wit katoenen pakje met rode vogeltjes erop. Dit pakje, dat 27 jaar geleden in Canada is gekocht door Marins oma, lijkt net een jurk en rompertje ineen. De onderkant van het pakje kan dichtgemaakt worden met een touwtje. Op die manier zijn de voetjes en beentjes van de baby heerlijk warm ingesloten in het pakje. Terwijl de baby makkelijk kan worden verschoond door simpelweg de “jurk” op te stropen. Vanuit dit pakje zijn we ons eigen product gaan ontwerpen. We wilden een pakje maken dat het zelfde gemak zou bieden, maar dat op een aantal gebieden nog mooier of beter zou zijn dan het origineel.

Halslijn

Halslijn

Het Canadese pakje had een aantal details dat het een wat meisjesachtige uitstraling gaf. Dat moest sowieso anders. Want wat ons betreft is dit product handig voor alle baby’s. Met een andere halslijn werd het een pakje voor zowel jongens als meisjes. Ook geeft deze halslijn de mogelijkheid om het pakje over de schoudertjes naar beneden uit te trekken voor wanneer er een luierongelukje plaatsvind en het niet handig is om het pakje over het hoofdje van de baby uit te trekken.

Anti-krabwantje

Anti-krabwantje

Een detail dat wij zeker wilde overnemen waren de ingebouwde anti-krabwantjes. Aan het einde van de mouwtjes zit een soort van flap die je over de knuistjes van jouw baby kunt vouwen. Hierdoor kan de baby zich niet in het gezicht krabben en blijven de handjes lekker warm.

Ook de stofkeuze blijft hetzelfde, katoen is een mooie ademende stof die keer op keer gewassen kan worden. Het katoen dat we voor onze pakjes gebruiken is heerlijk zacht, en word met wassen alleen nog maar zachter. Het is biologisch katoen waardoor het veilig is voor het babyhuidje en het milieu. Het pakje dat we hebben ontworpen is iets langer dan het origineel. Na het koordje loopt de stof iets langer door zodat er geen gat is onderaan waar de baby koude voetjes van kan krijgen. Op die manier is het pakje nog knusser en warmer en voelt de baby zich meer geborgen.

Maar hoe ga je zo’n pakje noemen in het Nederlands? Een slaapzakje? Nee, want het is niet alleen om in te slapen en het is niet zo’n slaapzak die je baby’s en dreumesen ’s nachts over hun rompertje aan trekt. Een baby jurk? Nee, het is geen jurk en dat zou misschien de jongens buiten sluiten. Het is een ontwerp voor jongens en meisjes. Uiteindelijk zijn wij uitgekomen bij trappelzakje. Een gehele outfit voor een pasgeboren baby in de maten 40/44 en 50/56.  

De eerste oplage van onze trappelzakjes zijn geproduceerd en liggen klaar om verzonden te worden. 

 

groetjes,

Marin en Astrid

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X