SOCIAL
In  Activiteit,  anX,  Marin

Op bezoek bij de “Market by kleine fabriek” beurs

By Marin | Comments: 0 | 10 januari 2017

Op 8 & 9 januari van 2017 was er in de RAI Amsterdam “market by kleine fabriek”. Een internationale beurs voor kinderkleding en lifestyle. Het is een professionele beurs waar vertegenwoordigers van merken met nieuwe en bestaande producten en kleding aanwezig zijn. De bezoekers zijn bedrijven, verkopers en pers.
Wij zijn hiernaartoe gegaan om kennis te maken met de branche waarin wij onze kleding gaan lanceren. Aangezien wij allebei een achtergrond hebben in de publieke sector is de (kinder)kleding branche een nieuw te ontdekken wereld.

Op de beursvloer zijn wij op zoek gegaan naar mooie biologische merken. En dat viel niet mee. Er waren een aantal merken (voornamelijk baby kleding) die producten verkochten met het Oeko-tex keurmerk, maar het was zeker niet de norm. Merken die daarnaast alleen biologisch katoen in hun producten verwerken zagen wij bijna niet. En in gesprek met deze merken kwamen wij er achter dat zij geen van alle in Nederland produceren.

Het was interessant om verschillende smaken en trends verzameld te zien. Maar er is nog een verbeteringsslag mogelijk wat betreft eerlijke en verantwoorde kinderkleding.

Wat ons betreft is er daarom meer dan voldoende ruimte voor Aap Noot Xiem in deze branche.

Lieve groeten,

Marin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X