SOCIAL

Opknappertje: mijn eigen jaren ’90 boxkleed.

By aapnootxiem | Comments: 0 | 25 augustus 2017
Mijn eerste grote naaiproject: het opknappen van mijn eigen jaren ’90 boxkleed.

Mijn eerste grote naaiproject was eentje die al tijden in mijn kast lag. Vanuit nostalgisch oogpunt kon ik het kleed niet weg doen en daarom lag het nog in mijn kast.  De voorzijde was grotendeels nog in orde, maar de achterzijde had een ongelukje met de kachel niet overleefd. Hele stukken stof missen en een gedeelte van de vulling was gesmolten. Er was dus een nieuwe achterkant en nieuwe vulling nodig. De bedoeling was dat ik een leuk stofje zou uitzoeken en het oude boxkleed door iemand zou laten herstellen.

Opknapbeurt

Maar op naailes kreeg ik te horen dat rechte stukken naaien met een geweven katoen een goede oefening zou zijn. Dus heb ik er voor gekozen om zelf aan de slag te gaan. De achterzijde is een quilt geworden met twee verschillende printjes lichtblauw met witte stippen en grijs met witte hartjes. Daarnaast een aantal zachtgroene afbeeldingen met hertjes en konijntjes. Het is opgebouwd uit vierkantjes van 10 bij 10 centimeter. Nogal een werkje het knippen en het naaien. Ik heb mijn portie oefening hiermee wel gekregen.
De voorzijde moest ook aangepakt worden. Nadat de beschadigde stukken er af waren geknipt, was het kleed te klein voor in een box. Dit heb ik opgelost met een groene rand om het originele boxkleed heen. Deze is met hulp van de “juf” heel mooi in verstek vast gezet in de hoeken.
De randen zijn afgewerkt met een zelfgemaakt biaisband, van de blauwe stof met stippeltjes. Daarmee is het kleed helemaal af en klaar voor gebruik. Klaar voor een nieuwe generatie om op te spelen en slapen.

Voorzijde

Upcycle van een oud boxkleed uit de jaren '80. Mijn eigen boxkleed, gehavend en al een nieuw leven geven. Een duurzame manier om een babyuitzet bij elkaar te sparen. Er is gebruik gemaakt van goedgekeurd vulmateriaal, zodat het ook veilig is wanneer de baby in de box in slaap zou vallen. Veiligheid voor alles. Dit boxkleed kan gebruikt worden voor alle baby's. Pasgeboren, prematuur, een dreumes die in de hoek moet.

Achterzijde

Upcycle van een oud boxkleed uit de jaren '80. Mijn eigen boxkleed, gehavend en al een nieuw leven geven. Een duurzame manier om een babyuitzet bij elkaar te sparen. Er is gebruik gemaakt van goedgekeurd vulmateriaal, zodat het ook veilig is wanneer de baby in de box in slaap zou vallen. Veiligheid voor alles. Dit boxkleed kan gebruikt worden voor alle baby's. Pasgeboren, prematuur, een dreumes die in de hoek moet.

 

Ik ben erg blij dat ik zo’n oud kleed nieuw leven heb weten in te blazen. Een leuke en duurzame manier om mijn babyuitzet aan te vullen.

Lieve groeten,

Marin

PS. Helaas hebben wij nog geen boxkleed in ons assortiment, maar wel een heerlijke knusse wikkeldeken en kledingstukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X