SOCIAL
In  Marin

Marins kledingkast #3. Qnoop

By Marin | Comments: 0 | 28 april 2017
Qnoop – Een verantwoord Nederlands sokken merke

Mijn laatste toevoeging aan mijn sokkenlade is een ongelooflijke miskoop gebleken. Deze sokken zijn lastig om aan te krijgen en vervolgens lubberen ze uit tot 150% van hun ochtendomvang. Heel irritant, omdat ik vervolgens blaren kreeg in een van mijn favoriete (meer dan ingelopen) paar schoenen. Daarom ben ik mijn zoektocht gestart naar nieuwe sokken. Aangezien ik mijn kledingkast met elke aankoop wat meer verantwoord wil maken, had ik deze keer meer eisen. Normaliter kocht ik mijn sokken vrijwel altijd in een bundel bij een of ander warenhuis. Zolang het er maar leuk uit zag en ik er weer een tijd mee vooruit kon was ik tevreden. Maar dat voldoet niet aan mijn nieuwe eisen. Ik wil dat ook mijn sokken gemaakt worden van verantwoorde materialen onder de juiste omstandigheden. Qnoop te koop bij webshop wat mooi

Maar waar vind je die sokken dan? Ik heb de website watmooi gevonden. Ik vind het niet de mooiste of meest overzichtelijke website, maar de zoekfunctie werkt wel goed. En op die manier heb ik sokken gevonden die aan mijn eisen voldoen.  Op het moment dat ik op zoek ging naar sokken hadden ze een sale van 30%. Daar was ik heel blij mee, want €15 per paar sokken van het merk Qnoop vind ik een behoorlijk pittige prijs.

Qnoop

Qnoop

Nederlands sokkenmerk: Qnoop

Het is een vrolijk Amsterdams sokkenmerk dat zich volledig heeft toegelegd op duurzame sokken. De naam Qnoop komt natuurlijk van knoop en die naam verwijst naar hun ontwerp. Elk paar sokken is uitgerust met een sok waar bovenaan een knoop aan zit, terwijl de andere sok voorzien is van een lusje. Op die manier kan je de sokken aan elkaar vastmaken als je ze in de was gooit. Zo blijven je sokken altijd een paartje. Volgens Qnoop een belangrijke manier om verspilling van sokken te voorkomen. Want sokken die alleen overblijven doe je natuurlijk weg.

Eerlijk is eerlijk, ik heb nooit problemen met het kwijtraken van sokken. Voor mij is het dus een oplossing voor een niet bestaand probleem. Al kan ik mij herinneren dat wij vroeger thuis altijd halve paren in een bloempot bij de wasmachine en wasdroger hadden liggen. Maar er zijn ook andere oplossingen zoals het verzamelen van je sokken in een wasnetje, en ze daarmee in de wasmachine gooien. Allemaal dezelfde sokken kopen, bijvoorbeeld 10 paar dezelfde zwarte paren. Op die manier kan je ze allemaal bij elkaar aan, en hoef je nooit meer sokken uit te zoeken. Of meteen opgeven en vanaf nu elke dag niet matchende sokken dragen.

 

 

Qnoop

Ik ben erg blij dat ik kan vertellen over zo’n leuk merk, met goede kernwaarden die ook nog mooie sokken maakt. Duurzame sokken die niet saai egaal wit, zwart of beige zijn!

Lieve groeten,

Marin

 

PS. Kijk in onze webwinkel voor producten van ons eigen kledingmerk: ANX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X