SOCIAL

Speelgoed 0-6 maanden: Tips!

By aapnootxiem | Comments: 0 | 21 januari 2019


Mijn top 5 speelgoed voor de eerste 6 maanden

Wij hebben veel speelgoed gekregen voor ons kindje. Veel speelgoed dat wij gekregen hebben is tweedehands en heeft zichzelf al bewezen bij andere kinderen. Een keer goed schoonmaken of door de wasmachine en het kan weer een ronde mee.
Het speelgoed 0-6 maanden is niet allemaal duurzaam geproduceerd. Meestal zijn dit cadeautjes geweest, of is het tweedehands. En voor al dit speelgoed geld, je kan zonder. Dat neemt niet weg dat wij van deze 5 stuks speelgoed tussen 0-6 maanden veel gebruik hebben gemaakt.

Kleine houten rollende rammelaar

Dit was een cadeautje dat wij al tijdens de zwangerschap kregen. Een kleine houten rammelaar van Djeco(er zijn oneindig veel alternatieven te vinden). Heel schattig, maar ik kon mij er nog niet veel bij voorstellen. Ik moet wel zeggen dat zij pas vanaf 4,5 maand er echt mee speelt. Ze begon met het over geven tussen haar handjes. Ermee schudden en slaan. Af en toe wordt het ook gebruikt als bijtspeeltje.
Ik ben er zelf dol op omdat het lekker klein is, dus makkelijk mee te nemen. Het hout is stevig en gaat lang mee. De rammelaar is makkelijk schoon te maken en het nodigt echt uit tot spelen. En zelf geluiden maken vind ik altijd leuk met de allerkleinsten.

Kleed voor buiten

Zodra het weer het toe laat is er niets lekkerder dan naar buiten te gaan met een kleintje. Er is van alles te zien, horen en voelen. En zoveel ruimte om je heen! Het is dan wel fijn als de ondergrond dan geschikt is voor het kind. Daarom is een kleed onmisbaar. Het kan zo simpel zijn als een XXL hydrofiel of een picknick kleed.
Wij hebben een plastic buitenkleed met opblaasbare rand tweedehands gekregen. Ideaal om op het strand, in het bos of park te gebruiken. Door de opstaande rand komt er minder zand op het kleed en als je kindje wat mobieler wordt is er een kleine barrière. Ik heb van andere mensen gehoord dat een klein opblaaszwembadje ook werkt.

Speelspiegel

Onze speelspiegel is van het merk skip hop. Er zit een standaard aan, maar je kan het ook ophangen aan de box, maxi cosi en de hoofdsteun in de auto. Als je het in de auto vastmaakt aan de hoofdsteun kan je via de achteruitkijkspiegel naar je kindje kijken. Heel praktisch. Maar ook als je alleen van plan bent om het als speelgoed te gebruiken kan ik het echt aanraden!

De blaadjes bovenop knisperen, de grasjes zijn heerlijk om aan te priegelen. En het vogeltje en uiltje hebben een piep en een ratel. Het uiltje dat er aan hangt is favoriet bij ons kindje. Die nodigt uit tot hele gesprekken, “kusjes” en getrek. Elke dag hang ik de spiegel trouw op aan de zijkant van de box. Ondertussen maakt het niet langer uit hoe ver het van mevrouw vandaan is. Ze vindt een manier om erbij te komen en trekt de spiegel dan van de kant. Om er vervolgens uitgebreid mee te spelen.

Wagenspanner Nijntje

Dit is een originele ouderwetse wagenspanner. Keihard plastic en zo’n 30 jaar oud. Helaas geen familie “erfstuk”, maar online gevonden. De verzendkosten waren duurder dan de aanschafkosten. Maar het totaal van 10,95 vond ik een heel redelijke prijs voor zo’n heavy duty wagenspanner. We zijn naar de stoffenwinkel gegaan en hebben voor 50 cent een vervangend elastiek gekocht(na 30 jaar was er weinig meer over van het originele blauwe elastiek).

De wagenspanner hangt al 3,5 maand aan de kinderwagen en ons kindje kan er geen genoeg van krijgen! Ze wordt steeds handiger in het spelen. De ene keer is het een bijtspeeltje, met een beetje moeite krijgt ze de onderdelen in haar mond. Beetje spierkracht en doorzettingsvermogen. Soms speelt ze er met haar voeten mee. Maar vaak mept ze Nijntje helemaal beurs.

Sensory speelgoed

Sensory speelgoed hoeft helemaal geen geld te kosten. Vaak heb je van alles in huis dat kan voldoen aan de ontdekkingsdrang van jouw kindje. Maar wij zijn ook dol op de Sensory-dino-knuffel die wij cadeau hebben gekregen. Die is al van heel kleins af aan een grote speelkameraad. Er zitten namelijk stukken aan met zwart/witte grafische contrasten. Prachtig voor de allereerste maanden. Maar ook zijn er allemaal stofjes met allerlei verschillende structuren die dan later weer interessant zijn.

Lieve groeten,

Marin

PS. Kijk in onze WEBWINKEL voor leuke kinderkleertjes van biologisch katoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X