SOCIAL
In  Activiteit,  Astrid

Speelgoed tip: houten treinbaan

By aapnootxiem | Comments: 0 | 23 juni 2017

De houten treinbaan is het favoriete speelgoed bij ons thuis. We hebben een kist vol treinrails, bruggen en treintjes waar de meest fantastische treinbanen mee worden gemaakt. Mijn zoontjes zijn zo dol op de houten treinbanen dat ze het zelfs geweldig vinden om filmpjes te kijken op Youtube van mensen die treinbanen bouwen.  Zo is er een YouTube kanaal van Izzy’s toy time waarin twee overenthousiaste Amerikaanse ouders met hun zoontje steeds weer een nieuwe enorme treinbaan maken. Ze hebben in hun woonkamer kasten vol staan met houten bruggen, tunnels, stations en nog veel meer fantastische accessoires en treinbaan stukken in alle formaten. Mijn zoontjes kunnen er niet genoeg van krijgen.

Dit houten speelgoed is gemaakt van natuurlijk materiaal en is vrijwel niet kapot te krijgen. Het is al jaren exact hetzelfde waardoor jouw kleintje nog met jouw oude treinbaan kan spelen en je dit kan aanvullen met de treinbanen die tegenwoordig in de winkel te koop zijn. Verschillende merken passen op elkaar waardoor het geen probleem is om klein te beginnen en steeds verder uit te breiden. Wel hebben sommige merken plastic toevoegingen zoals Brio en Ikea. Waardoor de natuurlijke uitstraling een beetje verdwijnt.  Zelf zijn we fan van Bigjigs, dat alles volledig van hout maakt.

Lekker samen met de houten treinbaan spelen. Andere leuke activiteiten kunnen zijn; lekker samen wandelen, een bezoek aan de kinderboerderij maar ook een knutselwerkje met kinderen. Activiteiten zijn volgens een mooie manier om samen nieuwe herinneringen te maken en te leren van de wereld om ons heen. Je kind kan zo van jou leren, maar jij ook van je kind. Want niets helpt je zo te verwonderen om kleine en grote dingen als het kijken door de ogen van je baby, dreumes, peuter of kind. Een activiteit hoeft niet groots of meeslepend te zijn. Integendeel, het kan zo simpel zijn als een zoektocht naar schelpen op het strand. Het gaat er juist om dat je tijd doorbrengt met de meest waardevolle mensen in je leven.

Spelen met de houten treinbaan is goed voor de motoriek. De rails moeten op de juiste manier aan elkaar gekoppeld worden. Daarvoor is voor jonge kindjes best wat behendigheid nodig. Ook is het goed voor de creativiteit. Het is niet vooraf bepaald hoe een baan in elkaar moet zitten, hij kan er steeds anders uitzien. Ook het oplossingsvermogen wordt op de proef gesteld. Hoe kan je de baan op zo’n manier laten lopen dat de uiteinden goed aan elkaar passen of dat een bochtje precies op de goede manier langs een kast loopt? Bij de baan kunnen ook allerlei leuke verhalen worden verzonnen. “hier komt de trein langs de supermarkt en daar gaat de trein naar opa en oma toe”.

 

 

Mijn zoontjes spelen vaak samen met de treinbaan en leren daarvan om goed samen te spelen. Want als de ene naar rechts wil met de baan en de ander wil rechtdoor, wat wordt het dan? Dit lijdt nog wel eens tot een verhitte ruzie als ze moe zijn, maar vaak gaat het ook heel leuk samen. En als het even niet samen lukt, dan bouwen ze naast elkaar ieder hun eigen baan, ook heel gezellig.

groetjes Astrid

ps: heb je al in onze webwinkel gekeken naar onze mooie baby- en kinderkleding van zachte biologische stoffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X