SOCIAL
In  Astrid,  Gezin

Speelgoed tip: Lego Duplo

By Astrid | Comments: 0 | 14 juli 2017

Toen ik jong was speelde ik al met lego duplo. Een grote doos met blokje, treintjes en poppetjes waar voor mij al mee werd gespeeld door mijn oudere broers. Urenlang plezier heb ik ermee gehad.

Tegenwoordig spelen mijn zoontjes veel met hun duplo. Samen met mijn man die het zelf ook geweldig vindt om de mooiste huizen en de hoogste toren te bouwen.

Duurzaam

Lekker samen met Duplo spelen. Andere leuke activiteiten kunnen zijn; lekker samen wandelen, een bezoek aan de kinderboerderij maar ook een knutselwerkje met kinderen. Activiteiten zijn volgens een mooie manier om samen nieuwe herinneringen te maken en te leren van de wereld om ons heen. Je kind kan zo van jou leren, maar jij ook van je kind. Want niets helpt je zo te verwonderen om kleine en grote dingen als het kijken door de ogen van je baby, dreumes, peuter of kind. Een activiteit hoeft niet groots of meeslepend te zijn. Integendeel, het kan zo simpel zijn als een zoektocht naar schelpen op het strand. Het gaat er juist om dat je tijd doorbrengt met de meest waardevolle mensen in je leven.

Duplo is voor plastic speelgoed relatief duurzaam. Het gaat erg lang mee en is gemaakt van BPA-vrij plastic. Ook is het gemakkelijk te wassen in de wasmachine door het in een kussensloop te stoppen. Spelen met duplo of andere bouwblokjes is een leuke manier creatief te spelen. Er kunnen elke keer andere bouwsels worden gemaakt van de blokjes. Voor de motorische ontwikkeling van de kleine kindjes is het ook geweldig om te leren het ene blokje precies goed op het andere blokje te plaatsen.

 

 

Speeltips

Naast het samen bouwen en op die manier lekker samen spelen heb ik hieronder een paar leuke tips om samen met je kindje met duplo te spelen;

Maak met de duplo iets wat lijkt op een figuur dat bekend is voor je kindje, bijvoorbeeld een telefoon of een bloem en laat het aan je kindje zien. Vervolgens verstop je het bouwsel en laat je je kindje de vorm na te maken. Op die manier heeft je kindje een leuke uitdaging om te bouwen en traint het het geheugen. Vervolgens kunnen jullie samen verder spelen, bijvoorbeeld samen een mooie bloementuin maken van duplo.

Kijk samen in de voorraad blokjes of je dezelfde kan vinden. Een blauw blokje, kan je kindje nog precies een zelfde blauwe blokje vinden? En dit oranje bloemetje, is er daar nog een van? En benoem bij het bouwen de kleuren van de blokjes en tel hoe hoog een rij is of hoeveel blokjes je naast elkaar bouwt om te leren tellen en kleuren te leren kennen.

Je kan ook beide beginnen aan een mooie toren. Wie kan de hoogste bouwen zonder dat hij omvalt? Of wie heeft het snelst een mooi huis in elkaar gezet. Help je kind op die manier met winst en verlies omgaan.

Kortom, heel veel leuke manieren om te spelen met dit veelzijdige speelgoed waar mijn kinderen in elk geval nog heel veel uren plezier mee zullen hebben.

Groetjes Astrid

Ps, kijk je ook in onze webwinkel naar onze mooie collectie eerlijke biologische kinderkleding?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X