SOCIAL

Speelgoed – Verantwoorde houten speelgoed merken.

By aapnootxiem | Comments: 0 | 20 juli 2018
Afgelopen tijd ben ik online verdwaald in de wereld van houten speelgoed.

Onze dochter is nog maar vijf maanden oud, en we hebben veel (tweedehands) speelgoed gekregen. Ze kan maar met zoveel spelen, en ik wil eerlijk gezegd ook niet teveel spullen in huis. Dus kopen van speelgoed doe ik nog niet. Maar ik ben al wel aan het rondkijken voor haar verjaardag (erg vroeg, ik weet het). Want wat voor speelgoed zou ik namens haar kunnen vragen? Cadeautjes waar ik mij goed bij voel, maar die ook leuk zijn om te geven. En waar zij natuurlijk veel plezier uit kan halen.

Alleen al voor het uiterlijk zou ik de voorkeur geven aan houten speelgoed. Maar ik hecht het meeste waarde eraan dat het lang mee gaat. Liever kwaliteit dan kwantiteit.
Dan zou ik nog wel als tip mee willen geven om ook bij houten speelgoed op te letten. Het FSC keurmerk geeft aan dat het speelgoed is gemaakt van duurzaam hout. Daarnaast zijn er verschillende producenten die gebruik maken van rubberbomen die niet langer latex geven en gekapt worden. Dan is het hout een restproduct waarmee men verantwoord speelgoed maakt.

Wat ook een verantwoorde keuze is qua houten speelgoed: tweedehands. Op marktplaats en rommelmarkten is vaak nog van alles te vinden van hout. Zo hebben wij een vormenstoof voor vrienden online gevonden en hebben wij zelf een houten loopwagentje tweedehands cadeau gekregen.

Een paar leuke duurzame merken die ik tijdens mijn zoektocht tegenkwam:

 

 

Grimms mini rainbow regenboog pastel regenboog grimms speelgoed houten verantwoord duurzaam antroposofisch open einde spelen play matters ruimte voor ontwikkeling Duurzaam houten speelgoed voor eerste verjaardag duurzame verantwoorde houten speelgoed merken online gevonden tips voor houten speelgoed FSC keurmerk verantwoord herbossen rubberbomen latex houtenspeelgoed hout speelgoed blokken treinrails poppenhuis grimms plantyoys eichhorn grapat tidlo wonderworld

Grimms

Grimms is duurzaam houten speelgoed. Het is handgemaakt en van hoge kwaliteit. Grimms speelgoed is heel herkenbaar door het kleur gebruik. Het is antroposofisch speelgoed dat ook wel bekend staat als Waldorf of open einde speelgoed. De overtuiging is dat kinderen met dit speelgoed zelf het spel maken, wat ondersteunend is aan hun fantasie, creatief vermogen en ontwikkeling. Een van de bekendste Grimms producten is de regenboog(op de foto maat m, €23,95). Deze regenboog kan alles zijn wat jouw kindje ervan maakt, van toren tot brug. En ik ken genoeg ouders die zelf ook uren speelplezier hebben aan de regenboog en andere houten bouwblokken.

 

Goki

Poppenhuis goki uren speel plezier houten speelgoed fsc kenmerk herbossen rubberbomen duurzaam hout houten speelgoed

Goki is een merk dat breed verkrijgbaar is, ook online. Het is een Duits merk dat duurzaam hout gebruikt. Daarbij planten zij extra bomen terug in Duitsland, daarnaast investeert het merk ook in ontwikkelingshulp. Voor Goki kan je terecht voor veel verschillende type speelgoed. Zoals houten blokken, knoppuzzels en verschillende poppenhuizen. Dit poppenhuis met twee verdiepingen is neutraal en prachtig(€69,95). Dit is zo’n cadeau waar ik met liefde aan mee zou betalen als vrienden of familie het zouden vragen. Op die manier helpen alle beetjes mee aan de aanschaf van een cadeau waar heel lang mee gespeeld kan worden.

 

 

PlanToys

PlanToys badspeelgoed bootje met zeehondje blank hout grijze zeehond verantwoord speelgoed duurzaam hout herbossen rubberbomen bossen bomen planten speel plezier houten speelgoed fsc kenmerk herbossen rubberbomen duurzaam hout houten speelgoed

Het speelgoed van Plantoys wordt gemaakt van natuurlijke rubberbomen die gekapt worden als zij geen latex meer produceren. Dit merk maakt heel aantrekkelijke uitziende en zeer uiteenlopende speelgoedproducten. Zo’n bootje met zeehondje voor in bad gaat voor ons kindje op het verlanglijstje(€12,99). Badderen is hier in huis een favoriete bezigheid. En zo’n bootje is toch te leuk? En stiekem niet alleen voor het spelen in bad, maar ook als decoratie in onze badkamer. Het oog wil ook wat, toch?!

 

 

 

 

Tidlo

Tidlo muziekinstrumenten instrumenten set houten instrumenten houten muziekinstrumentenset houtenmuziekinstrumentenset houtenmuziek blank hout rood duurzaam Duurzaam houten speelgoed voor eerste verjaardag duurzame verantwoorde houten speelgoed merken online gevonden tips voor houten speelgoed FSC keurmerk verantwoord herbossen rubberbomen latex houtenspeelgoed hout speelgoed blokken treinrails poppenhuis grimms plantyoys eichhorn grapat tidlo wonderworld

Dit merk vond ik toen ik op zoek ging naar een duurzaam speelgoed merk dat instrumenten verkocht. En ik vond dit merk en hun grote set muziekspeelgoed(€39,95). Ook het merk Tidlo gebruikt rubberbomen en plant nieuwe bomen. Muziek en kinderen gaan geweldig samen. Je zal als ouder misschien even diep moeten ademen als de tamboerijn tevoorschijn komt. Maar veel kinderen halen ontzettend veel plezier uit het maken van muziek(of lawaai). Daarnaast schijnt het ontzettend leerzaam te zijn en met deze set kan er heerlijk samen met anderen muziek gemaakt worden. Of dat papa en mama zijn of andere kindjes ligt misschien een beetje aan de leeftijd. Ik denk wel dat dit een cadeau is dat jaren mee kan gaan. Vanaf heel jongs af aan kan er met een sambabal gespeeld worden, een triangel is misschien meer voor wat oudere kindjes.

 

Duurzaam houten speelgoed voor eerste verjaardag duurzame verantwoorde houten speelgoed merken online gevonden tips voor houten speelgoed FSC keurmerk verantwoord herbossen rubberbomen latex houtenspeelgoed hout speelgoed blokken treinrails poppenhuis grimms plantyoys eichhorn grapat tidlo wonderworld

Eichhorn

Eichorn maakt onder andere treinbanen voor kleine conducteuren en machinisten. Al moet ik zeggen dat ik vooral warm loop voor de geweldige accessoires. De houten boompjes en huisjes vind ik simpelweg prachtig. Voor de productie van Eichhorn-rails wordt uitsluitend FSC 100%-hout uit duurzame bosbouw gebruikt. En deze rails passen op vrijwel alle andere houten treinbanen(€17,99).

 

 

 

 

Lieve groeten,

Marin

 

PS. In onze webwinkel kan je terecht voor leuke kleren die jouw kinderen alle bewegingsvrijheid geven om in te spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X