SOCIAL
In  DIY,  Marin

Tissuedoos met stofjes: activiteit voor baby 6-18 maanden

By Marin | Comments: 1 | 28 maart 2017
Simpele snelle DIY activiteit met een tissuedoos en stofjes

Elke week pas ik op een baby van 6 maanden, ze komt een dagje van zes uur. Het is een ontzettend leuk en makkelijk kind. Een echte knuffelkont die dol is op friemelen en voelen. Ze is constant bezig met aaien en grijpen. Het is niet alleen het pakken van speelgoed (of mijn haren) dat ze interessant vindt. Maar juist ook tast, het bevoelen van alles op en om haar heen. En als ze slaapt houdt ze altijd haar zachte knuffeltje vast, waar ze ook tijdens het slapen mee zit te fröbelen.

Tastactiviteit

Daarom ben ik op Pinterest op zoek gegaan naar een leuk spel voor haar. Een activiteit gericht op de ontwikkeling van tastzin, het voelen. Binnen de kortste keren kwam ik uit bij tast activiteiten met stof. Het kan heel simpel zijn, een stapel lappen binnen handbereik en voelen maar! Maar ik wilde toch een iets uitgebreidere variant. Een hele voelmat in elkaar zetten, gewoon voor zo een keertje vond ik wat veel werk. Daarnaast heb ik al een grote lappenkleed wat enigszins voor dat doeleinde kunnen dienen. Maar een tissuedoos met stofjes erin had zeker wel mijn interesse. Vooral het idee dat zij dan alle doekjes keer op keer op keer er weer uit kan trekken.

Met deze activiteit in mijn achterhoofd ben ik gaan kijken wat ik zelf nog had liggen qua stofjes. Een beetje variatie qua stof vond ik wel leuk. Stofjes die qua gewicht, structuur en zachtheid van elkaar verschillen. Qua kleur viel de variatie tussen mijn lapjes in de naaimand tegen. Ik heb een leuke stapel kunnen verzamelen, van zacht flanel tot grove badstof allemaal weer anders. En het toeval wilde dat er net een behoorlijke verkoudheid heeft geheerst bij ons thuis: ik had dus dus  een lege tissuedoos. Ik las de tip om een plastic tissuedoos te gebruiken. De plastic variant gaat langer mee, vooral in deze leeftijd waarbij alles het giecheltje in gaat. Je kan er ook voor kiezen om met een rol plakband aan de slag te gaan. Ik heb de stofjes in de tissuedoos gestapeld, binnen 5 minuten was het klaar voor gebruik.

En toen was het zover:

Oude tissuedoos gevuld met verschillende stofjes.

Oude tissuedoos gevuld met verschillende stofjes.

Het testen van mijn Pinterest DIY activiteit. Ik heb haar op het speelkleed gezet, met wat kussens om haar heen ter ondersteuning bij het zitten en het feest kon beginnen. Het ging niet helemaal zoals ik had verwacht. Ik was ervan uit gegaan dat het ontzettend bevredigend zou zijn voor haar om alle doekjes uit het doosje te trekken. Maar het meest interessante aan de doos.. was de doos. Ze greep die doos om deze vervolgens met volle overtuiging in haar mond te willen stoppen. Toen heb ik de lappen stof eruit gehaald en haar daar gewoon in laten graaien. Met wat aanmoediging (oftewel de lapjes aangeven) ging ze voelen. Om vervolgens ze zo snel mogelijk in haar mond te stoppen. Terwijl ze het lappenkleed waar ze op zat wel interessant vond. Daar zat ze echt aan te voelen en plukken, maar de losse lappen waren veel minder boeiend.
Een alternatief dat mijn schoonmoeder aandroeg was het aan elkaar knopen van stroken stof. Op die manier kan een kind alles achter elkaar aan eruit trekken.

 

Ik ga het later nog een keer proberen. Misschien vindt ze het leuk als het in een mandje zit?

Lieve groeten,

Marin

PS. Kijk in onze webwinkel voor producten van ons eigen kledingmerk: anX

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X