SOCIAL
In  DIY,  Gezin,  Inspiratie

Traktatie! Beschuit met muisjes of iets anders?

By aapnootxiem | Comments: 0 | 10 augustus 2018
Als je misschien iets anders wilt dan beschuit met muisjes deel ik hier graag wat andere mogelijke geboorte traktaties.

Tradities horen er bij als je een kindje krijgt. En dat heeft wat mij betreft echt wat moois. Zoals de geboortekaartjes uitzoeken en versturen. Maar beschuit met muisjes kon wat mij betreft wel anders. En de traktatie ideetjes die ik tegen ben gekomen deel ik graag in deze blog. Het is allemaal roze, want wij kregen een dochter.

Traktatie om te kopen

 • Tompoucen
  Ik kan mij voorstellen dat je niet voor al het kraambezoek tompoucen in huis haalt. Maar bijvoorbeeld in de kraamweek voor directe familie die op bezoek komt? Stiekem net zo rommelig als beschuit met muisjes, maar dan op een heel andere manier.
 • Petit fours
  HEMA verkoopt roze petit fours in roze per 6. Een klein hapklaar mini gebakje. En een stuk minder rommelig dan beschuit met muisjes of tompoucen. Een beschaafd en simpel hapje. Een traktatie die je kant en klaar in de winkel kunt kopen.
 • Kraambonbons of chocoflikken
  Zelf hebben wij uiteindelijk voor deze optie gekozen. Niet de goedkoopste maar wel de gemakkelijkste manier om een traktatie te regelen. Vooral voor op kantoor met veel collega’s. Wij hebben online 2 kilo(!!) aan chocoflikken met roze muisjes besteld en vervolgens in de koelkast bewaard. Er was ook keuze uit babyvormige chocolaatjes of chocolade voetjes met roze teennagels. Dat vonden wij wat minder charmant. De chocolade was heerlijk, al waren de echte traditionalisten er minder blij mee. Iets met tradities in ere houden.

Traktaties om zelf te maken

 • Lange vingers, aardbeien of pretzels met roze of blauwe chocolade
  Op Pinterest kan je veel ideetjes opdoen door te zoeken op “gender reveal party”. Een simpele optie om wat roze toe te voegen is met roze chocolade of roze topping (https://www.ah.nl/producten/product/wi164735/dr-oetker-glazuur-roze). Zo maak je de traktatie een beetje zelf. Maar dan zonder er al teveel tijd aan te hoeven besteden.
 • Cupcakes of cakepop
  sDit is een traktatie die je helemaal zelf kan maken. Kost meer tijd en moeite, maar misschien is het juist een leuke activiteit in je verlof. Ik kan mij voorstellen dat dit ook leuk is om te doen als je al een ouder kindje hebt. Samen fröbelen in de keuken.
  Je kan hierbij alleen versieren met muisjes of helemaal los gaan met allemaal roze versieringen. Maar je zou natuurlijk ook een roze cupcake kunnen maken. Ik zag een recept voor frambozen cupcakes dat er geweldig uitzag op laurasbakery.

Een gezonder alternatief

 • Watermeloen vormpjes
  Een fris gezond alternatief dat ik vond waren watermeloen hartjes. Watermeloen uitgestoken met een bakvormpje, dat hoeft natuurlijk geen hartje te zijn! Heel simpel maar wel gezond. En dat kan je natuurlijk aanvullen met allerlei ander roze/rood fruit. Frambozen, aardbeien en bessen.
 • Cupcake vormpjes
  Je kan ook cakevormpjes vullen met kleine snacks. Bijvoorbeeld noten, druiven of zelfs groente reepjes. Wellicht een leuke traktatie idee voor een grote broer of zus op het kdv/peuterspeelzaal/school. Als je dan de vormpjes roze of blauw doet, is het al thematisch.

 

Mischien heb je wat aan deze ideetjes, en anders is er altijd Pinterest!

Lieve groeten,

Marin

 

PS. Kijk ook eens in onze webwinkel voor prachtige biologische kleding voor kinderen van extra prematuur tot en met maat 98.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X