SOCIAL

Veel gestelde vragen

    • De naam Aap Noot Xiem is ontstaan uit een verbastering van de namen van de kinderen van Astrid, Noah en Maxim, thuis vaak Noot en Xiem genoemd. Aap staat voor de plaats waar het leven van de beide gezinnen plaatsvindt, Apeldoorn. De naam Aap Noot Xiem is een knipoog naar het oude leesplankje, Aap Noot Mies.

 

    • Biologisch katoen wordt verbouwd zonder schadelijke pesticiden en wordt gesponnen zonder chemicaliën. Dit in tegenstelling tot niet-biologische katoen.

Het verbouwen van de niet-biologische katoenplant en het verwerken van de vezels is één van de meest vervuilende vormen van agrarische landbouw in de wereld. Aangezien katoen een van de meest verhandelde producten in de wereld, heeft de niet-biologisch verbouwde katoen een enorme impact op het milieu en de gezondheid van de boeren. Ook bij het verwerken van de katoenbollen tot stoffen, worden veel chemicaliën gebruikt. Milieu-onderzoek heeft onder andere uitgewezen dat niet-biologische katoen productie en verwerking een serieuze verwoesting van de grond, water en lucht veroorzaakt. De chemicaliën hebben een verwoestend effect op de langdurige gezondheid en welzijn van mens en dier.

Een goede reden voor Aap Noot Xiem om alleen met biologische stoffen te werken. Bijkomend voordeel is dat kleding van biologisch katoen langer mee gaat als gevolg van de natuurlijke samenstelling. De vezels van het katoen worden niet afgebroken door de chemicaliën waardoor de vezel sterk blijft en niet afbreekt. Biologisch katoen is vaak zachter, dikker en steviger waardoor het minder snel slijt. Doordat er geen sprake is van bestrijdingsmiddelen en chemische behandelingen bij de productie en verwerking van biologisch katoen, komt het natuurlijke evenwicht van de huid niet in gevaar. Zeer prettig voor de gevoelige kinderhuidjes.
Bij het verfproces van katoen wordt standaard veel water gebruikt om te spoelen. Het spoelwater wordt nu gezuiverd en opnieuw opgenomen in het productieproces. Dit voorkomt onnodige verspilling en vervuiling van water.

Met de kleding van anX breng je een prachtig stuk thuis dat veilig is voor je kind met een geringe impact op de wereld.


Waar gaat de Aap Noot Xiem blog over?
Onze blog gaat over het gezinsleven. Over hoe wij ons gezinsleven bewust vormgeven en meemaken. Daar valt veel onder. Wil je meer weten, lees dan verder in onze blogs!

Waar wordt de kleding gemaakt?
De kleding van anX wordt geproduceerd in Twente, door een maatschappelijk betrokken organisatie, Stage 53. Stage 53 is een ontwerp- en productieatelier van kleding. Bij stage 53 worden werkzoekenden opgeleid in het maken van kleding en kunnen vluchtelingen met in het land van herkomst een achtergrond als kleermaker een werkplek vinden. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de begeleiding van stagiaires van de modeopleidingen van het ROC.Al onze stoffen zijn voorzien van het GOTS keurmerk. GOTS omvat onder andere criteria voorarbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden.Daarmee zijn we er zeker van dat de producten van anX op eerlijke wijze geproduceerd worden, van bol katoen tot afgewerkte baby- en kinderkleding

Wanneer komt de nieuwe collectie online?
Wij hebben geen vaste momenten waarop onze collectie binnenkomt. We werken met kleine oplages die we gedurende het jaar vernieuwen. Communicatie over nieuwe collecties vindt plaats via onze social media kanalen.

Hoe kan ik de kleding het best wassen?
Als je kleding bij ons koopt, wil je natuurlijk dat het ook mooi blijft. De kleding kan worden gewassen op 40 graden. Was de kleding echter in ieder geval de eerste keer niet warmer dan op 30 graden, dat verminderd de kans op krimpen. Was en droog de kleding altijd binnenstebuiten. Zo voorkom je slijtage en behoud je de kleur en print het best. Wij adviseren de kleding niet in de droger te drogen omdat dit de levensduur van het kledingstuk verkort. Het best is om het kledingstuk liggend of aan de waslijn te drogen (ook voor het milieu). Kiest u ervoor om de kledingstukken te strijken? Doe dit dan binnenstebuiten en gebruik een niet al te hoge temperatuur.

Aan het einde van de dag zijn hun kleren vies, zit hun haar in de war. Maar hun ogen stralen.


Wat is de levertijd?
We versturen de pakketten binnen 2 werkdagen na ontvangst van betaling.

Wat zijn de verzendkosten?
De kosten voor verpakken en verzenden zijn €2,95. Bij bestelling boven de €100,- berekenen wij geen verzendkosten.

Hoe is het verpakt?
Wij verpakken in verantwoorde en gerecyclede verpakkingen. We verpakken de producten met zorg en aandacht.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?
Je kan bij ons betalen via Ideal of Paypall.

Is het alleen mogelijk om online anX producten te kopen?
De producten van anX zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar online. Omdat we werken met kleine oplages verkopen wij onze producten niet aan retailers voor doorverkoop. De anX kleding wordt alleen verkocht door Aap Noot Xiem.

Hoe kan ik retourneren?
Het kan zijn dat je bestelling helaas niet aan je verwachtingen voldoet. Als dit het geval is, dan kan je het artikel binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling ruilen of retourneren. Voorwaarde is dat het artikel onbeschadigd en ongedragen en ongewassen is. Zie voor een meer uitgebreide beschrijving van de voorwaarden onze algemene voorwaarden.Stuur het product dat je wil retourneren terug in de originele verpakking samen met een ingevuld retourformulier binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling op naar;Aap Noot Xiem
Burg. Jhr. Q. v. Uffordlaan 33
7321 ZS Apeldoorn

De kosten voor rekening van de klant. Wanneer een artikel als gevolg van een productiefout retour wordt gestuurd, dan neemt Aap Noot Xiem de kosten voor eigen rekening.


Waar kan ik terecht met klachten?
Heb je een klacht? Dan horen we dat graag. Je kan je klacht mailen naar info@aapnootxiem.nl.
X