SOCIAL
In  Gezin,  Inspiratie

Verjaardagscadeautje eerste verjaardag: theetijd

By aapnootxiem | Comments: 0 | 25 november 2016

Afgelopen maand had ik een verjaardagscadeautje uitgezocht voor een prachtig mannetje die 1 jaar oud werd.  Ik ben altijd dol op het uitzoeken van cadeautjes, vooral voor het kleine grut.

Op dit moment woon ik schuin boven van Zeben, een winkel in “Scandinavisch wonen en houten speelgoed”. Zij hebben een groot aanbod verantwoord passief speelgoed met een degelijke uitstraling. Passief speelgoed is speelgoed dat ongedefinieerd is zoals blokken, lappen en ballen. Kinderen worden hiermee uitgedaagd om zelf invulling te geven aan het speelgoed. Op die manier kan een kind zijn of haar creativiteit ontwikkelen.

Wij hebben een kistje met vier houten theezakjes gekocht van het merk Bigjigs Toys(hier te vinden). Houten theezakjes met een koordje, waaraan een klein houten labeltje hangt. Een kleinigheidje, maar weer eens iets anders dan de zelf-snijdt groente en taarten. Enigszins op de groei, maar op het moment dat hij mama’s thee wil maken. Kan hij zelf aan de slag met zijn eigen theezakjes. Of wat hij er ook maar mee wil doen en maken. Voor hetzelfde geld zijn het later geen theezakjes meer, maar pakjes stro voor de beestenboel. Want strikt genomen is dit geen passief speelgoed, er is namelijk sprake van een imitatie van een bestaand product. Het passieve aan de theezakjes is, dat het geen lichtjes heeft, geen muziekjes of andere toeters en bellen.

Vervolgens zijn wij naar kinderboekenwinkel “Benjamin” gegaan om een bijpassend leesboekje te geven. Ik vind het altijd fijn om in boekenwinkels en bibliotheken rond te struinen. Juist ook op de kinderafdeling, vooral door alle verschillende stijlen van illustraties. Uiteindelijk zijn wij met een vierkant hard kartonnen boekje over de dag van de welbekende Jip en Janneke naar buiten gelopen. In het boekje stond een verhaaltje over Jip en Janneke die thee gaan drinken. Dat was het enige boekje dat wij die middag konden vinden dat iets met theedrinken te maken had.

En hoe werd het verjaardagscadeautje ontvangen? Verrassend genoeg was hij geïnteresseerd in het open maken van de cadeautjes. Dat heb ik niet vaak meegemaakt met een-jarigen. Het boekje was handig om op te kauwen, maar onze cadeautjes kon vooralsnog niet op tegen de trekkers en autootjes.

Lieve groeten,

Marin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X