SOCIAL
In  Gezin,  Huis en tuin,  Marin

Verschoningsmandje voor een pasgeboren baby

By aapnootxiem | Comments: 0 | 27 juli 2018
Ondertussen ligt de newborn fase al even achter ons. En ik wil even laten zien wat er in ons verschoningsmandje zat.

Onze babykamer is op de eerste verdieping, daar hebben wij ook onze commode en alle benodigdheden om onze baby te verschonen. Om het onszelf gemakkelijk te maken hebben wij een mandje samengesteld die wij met ons mee kunnen nemen door het huis. Op die manier kunnen wij haar ook op de bank of op ons bed verschonen, mocht dit zo uitkomen(bijvoorbeeld ‘s nachts). In het verschoningsmandje zitten meer en minder noodzakelijke producten. Dit idee heb ik opgedaan tijdens mijn verlof, toen ik weer eens verdwaald was op Pinterest.

Het is natuurlijk overduidelijk dat je voor het verschonen luiers en luierdoekjes nodig hebt. Er zit een doosje met geparfumeerde luierzakjes bij, om de luiers in weg te gooien. En een hydrofieldoek of omslagdoek om ons kindje op te verschonen. Daarbij hebben wij er ook een klein flesje desinfecterende handgel inzitten, een aanvulling op het wassen van onze handen. Als laatste essentiële verschoningsproduct hebben wij een klein potje sudocreme bij de hand. Om zo te voorkomen dat ze last krijgt van haar huidje. Daarbij zitten er spulletjes in die handig zijn met voeden: monddoekjes. Daarnaast had ik er zelfs een bijtring en een knuffeltje in zitten.

Nu onze dochter vijf maanden is kan ik vertellen dat het meeste dat in het mandje zat niet gebruikt is. Onze baby wordt namelijk altijd verschoont op haar eigen kamertje. In de kraamweek was ik niet zo mobiel, maar toen namen de kraamhulp en mijn man de luiers voor hun rekening. Tijdens de kraamweek hebben wij het mandje opnieuw samengesteld. Vervolgens had ik dat ALTIJD binnen mijn handbereik. Dit waren voor mij de essentiële zaken:

  • Flesje water
  • Snacks: amandelen of chocolade pinda’s
  • Notitieboekje en pen
  • Mobiele telefoon + oplader
  • Spuugdoekje
  • Omslagdoek 
  • Extra baby sokjes (ook te gebruiken als anti-krab wantjes)
  • Extra baby mutsje
  • Desinfecterende handgel
  • Zakdoekjes

Op deze manier kon ik mijzelf goed redden en had ik de belangrijkste zaken altijd bij de hand.

Lieve groeten,

Marin

PS. Je kan o.a. voor leuke knoopmutsjes voor jouw pasgeboren baby terecht in onze webwinkel!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X