SOCIAL
In  Activiteit,  Gezin

Wandelroutes met buggy’s en kinderwagens

By Marin | Comments: 0 | 8 juni 2017
De tweede blog in de drieluik over wandelroutes en wandelingen in de natuur

De lente is een uitgelezen moment om lekker de natuur in te gaan met het hele gezin. Een tip die ik hiervoor kan geven zijn wandelroutes.  Niet alle wandelroutes zijn geschikt voor buggy, kinderwagen of rolstoel. Tijdens mijn online zoektocht heb ik veel wandelroutes gevonden die speciaal geschikt zijn voor (kleine) kinderen, buggy’s en kinderwagens. Omdat ik wandelen in de natuur zelf zo prettig vind, deel ik hieronder een paar pagina’s waar je routes kunt vinden om met je kinderen af te leggen, ook als zij nog rondgereden worden. Deze routes zijn meestal korter en beter begaanbaar. Maar er is vaak ook een horeca voorziening in de buurt. Zodat er geplast, gedronken en gerust kan worden.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft een pagina met een overzicht van buggy-vriendelijke wandelroutes. Een heel handige plek om een route te vinden die ook nog een beetje in de buurt is. De geselecteerde wandelroutes zijn geschikt voor kinderen. Zo zijn er zelfs routes van een kilometer.  Daarnaast heeft natuurmonumenten een speciaal programma gericht op kinderen van 0-12 jaar dat OERRR heet. Dit is er op gericht om kinderen zelf de natuur te laten ontdekken. Er zijn op verschillende leuke activiteiten voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën.  Misschien is dat ook wel een leuke aanvulling op een dagje in het bos?

Kinderwagenwandelingen

De kinderwagenwandelingen blog die op dit moment slapende of leeg lijkt (laatste bericht dateert uit 2014) heeft per provincie verschillende kinderwagenwandelroutes. Op de thuispagina wordt beschreven dat al deze routes uitgeprobeerd zijn door het gezinnetje bestaande uit Olof, Judith en Jasper. Enthousiaste wandelaars die na de komst van hun eerste kind op zoek zijn gegaan naar wandelingen die zij konden maken met kinderwagen, omdat het dragen van een kind natuurlijk steeds zwaarder wordt. Het kan zijn dat deze routes wat veroudert zijn.

Wandelnet

Deze website heeft een grote verzameling van wandelroutes in Nederland. Gelukkig hebben ze ook een aparte pagina voor wandelingen met kinderen. De kinderpagina staat bomvol met tips en verwijzingen naar wandelroutes speciaal voor kinderen.  Zoals het kabouterpad in Baarn, waar je zelfs de kans loopt om echt kabouters tegen te komen(3+).

Rolstoelroute

Dit is een website die, zoals de naam al doet vermoeden, eigenlijk gericht is op rolstoelgebruikers. Maar een route die geschikt is voor een rolstoel is natuurlijk ook begaanbaar voor buggy’s en kinderwagens. Het is een makkelijke website die per provincie de routes heeft gesorteerd. Zo vind je er altijd wel een bij jou in de buurt.

Paleispark ‘t Loo

Zelf wandel ik met mijn man vak in het Paleispark van paleis ‘t Loo in Apeldoorn. Het paleispark moet je niet verwarren met de paleistuinen. Het is een park waar je los entree voor betaald, wat onderdeel is van het kroondomein. In totaal zijn er 8 verschillende routes, waarvan 3 rolstoelroutes. De kortste route is volgens mij 2 kilometer en de langste 14. Op dit moment is jachtslot “Het Oude Loo” geopend. Via wandelroutes die door het park lopen kan je het oude slot van buitenaf bekijken. De andere 11 maanden van het jaar is dit afgesloten voor bezoekers. Tip van de kenner: Er zij twee verschillende ingangen, het parkeren bij de tweede ingang(dus niet bij de hoofdingang) is gratis.

 

Ik hoop dat je met deze tips een paar leuke wandelroutes kunt vinden voor jou en je gezin, met of zonder kinderen!

 

Lieve groeten,

Marin

PS. Kijk ook eens in onze webwinkel voor zachte biologische kinderkleding van Aap Noot Xiem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X