SOCIAL
In  anX,  Product

Wereld prematurendag 2017

By aapnootxiem | Comments: 0 | 17 november 2017
Wereld prematuren dag – Als jouw liefste wens te snel wordt vervuld…

“Vandaag 17 november is het wereld prematuren dag. In Nederland worden elke dag 48 kinderen te vroeg, te klein of ernstig ziek geboren en belanden in een couveuse (1 op de 10 kinderen, bron: CBS). Dit zijn zeshonderd kleuterklassen vol. Ongeveer 1.000 baby’s per jaar overlijden aan de gevolgen van hun vroeggeboorte. De impact van een vroeggeboorte en de tijd op de neonatologie afdeling zijn groot. Het is een onzekere, spannende en emotionele tijd voor ouders(prematurendag.nl).

Bij Aap Noot Xiem houden wij rekening met de allerkleinsten en hun ouders. Wij willen dat onze kleding er juist ook is voor alle kleine dappere kindjes. De heerlijke zachte stoffen zijn veilig voor de gevoelige huidjes, juist omdat het biologisch is. Hieronder geven wij een overzicht van onze producten die in prematuur en/of extra prematuur verkrijgbaar zijn.

Ons babybroekje Floortje is uiteraard gemaakt van zacht biologische katoen met het GOTS keurmerk. Het broekje zit heerlijk zacht en er is genoeg ruimte om lekker te kunnen trappelen. Broekje Floortje is beschikbaar in de maten 40 tot en met 68 waardoor het broekje ook geschikt is voor prematuur geboren baby’s. Het is verkrijgbaar in de kleuren zeegroen/wit gestreept, perzikroze/wit gestreept en in een vrolijke bosprint.

 

Broekje Floortje is verkrijgbaar vanaf maat 40 in drie verschillende uitvoeringen: zeegroen gestreept, perzikroze gestreept en een bosprint. De allerkleinste maatjes hebben geen zakje, zodat dat de kleintjes ook niet kan irriteren. De tailleband is ook heel fijn uitgevouwen te dragen, op die manier is het buikje lekker warm en omsloten. De enkelbandjes zijn ook uit te vouwen, waardoor het broekje qua lengte langer mee gaat. Op deze manier kan het broekje in de lengte extra lang mee.

Slaapzakje Abeltje is gemaakt van heerlijk zacht biologisch katoen met het GOTS keurmerk en is verkrijgbaar in de kleuren zeegroen gestreept, perzikroze gestreept, nachtgrijs gestreept en rivierblauw gestreept. Het pakje is te bestellen in de maten 40/44 voor prematuur geboren kindjes en 50/56. Slaapzakje Abeltje is gemaakt van heerlijk zacht biologisch katoen met het GOTS keurmerk. Opvallend aan dit slaapzakje is dat er geen grote rits aan de zijkant van het pakje loopt. Maar dat het pakje aan de onderzijde sluit met een koortje. Je trekt het pakje aan over het hoofdje en verschonen kan eenvoudig door het pakje onderaan los te maken en op te stropen. Hierdoor drukt er geen vervelende rits tegen je kindje aan als je het vasthoudt voor en na het slapen. Het kindje behoudt alle bewegingsvrijheid voor de beentjes, maar is heerlijk warm omsloten. De halslijn van het pakje is zo gemaakt dat een kinderhoofdje er goed doorheen past. Bij luierongelukjes kan je het makkelijk naar beneden trekken, zodat het hoofdje schoon blijft. De drukknoopjes zorgen dat het pakje goed aangesloten en warm zit. Aan het einde van de mouwtjes zit een omslag, die over de handjes gevouwen kan worden. Hierdoor kan de baby zich niet in het gezicht wakker krabben en blijven de handjes lekker warm. Kortom een heerlijk slaapzakje dat je je kindje eigenlijk graag de hele dag aan zou doen.

 

 

 

 

Slaapzakje Abeltje is verkrijgbaar in maat 40/44 in vier verschillende uitvoeringen: nachtgrijs gestreept, zeegroen gestreept, perzikroze gestreept en rivierblauw gestreept. Dit slaapzakje is zowel over een pakje te dragen als op zichzelf. Op zichzelf werkt het als een slaapzakje, waarbij de lange mouwen met antikrab wantjes het een extra knus maakt. Het slaapzakje kan heel goed zonder onderkleding gedragen wordt, met of zonder rompertje. Dit is extra fijn voor vroeggeboren kinderen, omdat zij dan huid op huid contact hebben met hun eigen beentjes.

 

 

 

 

Knoopmutsje Edje is verkrijgbaar in de kleuren zeegroen gestreept, zeegroen uni, parelwit uni, perzikroze gestreept, rivierblauw gestreept en nachtgrijs gestreept. Het mutsje is gemaakt van 100% biologisch katoen, gecertificeerd met het GOTS keurmerk. De stof blijft prachtig en zacht na keer op keer wassen. Het mutsje is handgemaakt in Nederland en verkrijgbaar in verschillende kleuren die mooi te combineren zijn met het slaapzakje. Het mutsje is verkrijgbaar in de maten extra prematuur, prematuur, 0-3 maanden en 3-6 maanden.Het laatste product dat specifiek verkrijgbaar is in prematuur maten is ons knoopmutsje Edje. Dit mutsje is verkrijgbaar in prematuur en extra prematuur. Wij hebben bij de mutsjes er voor gekozen een extra klein mutsje te maken. Juist omdat er in couveuses bij prematuren niet altijd kleding gedragen wordt. Terwijl je als ouder net zo graag jouw prachtige kleintje wilt aankleden. Wij hebben zes verschillende kleuren: babyblauw, parelwit, nachtgrijs gestreept, zeegroen gestreept, perzikroze gestreept en rivierblauw gestreept. Met het knoopje kan je zelf de hoogte van het mutsje aanpassen. Daarnaast is ons katoen heel zacht en rekbaar. Deze rek komt door de manier waarop de stof “gebreid” is, er is geen gebruik gemaakt van elastan of andere toevoegingen. De stof die voor deze producten gebruikt wordt  is 100% gecertificeerd GOTS katoen.

 

Wij hopen dat wij het voor ouders met vroeggeboren kindjes iets makkelijker kunnen maken om mooie verantwoorde biologische producten te vinden voor hun dappere baby.

 

Lieve groeten,

Astrid & Marin
Aap Noot Xiem

Naast de producten met specifieke prematuur maatjes hebben wij ook nog andere producten te koop in onze webwinkel die geschikt zijn voor prematuren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X