SOCIAL
In  DIY,  Duurzaam,  Gezin

Zelfgemaakte kraamcadeaus – tips!

By aapnootxiem | Comments: 0 | 1 juli 2018
In deze blog schrijf ik over drie kraamcadeautjes die handgemaakt zijn, speciaal voor onze dochter.

Zoals ik al eerder heb geschreven heb ik begin dit jaar een fantastisch dochtertje gekregen. En niet alleen wij zijn dolblij met haar, ook onze familie en vrienden zijn super blij dat zij er is. En de mensen om ons heen kennen ons goed genoeg om te weten dat wij heel dol zijn op (kraam)cadeautjes met een verhaal. Cadeautjes waar tijd en aandacht aan besteed is.

Gehaakte knuffels

Het eerste zelfgemaakte cadeau waar wij mee verrast werden kwam van oma. Zij had voor het eerst in 30 jaar een haak project opgepakt. Vele uren en al het doorzettingsvermogen wat zij in zich had heeft het gekost. Maar ons meisje heeft nu wel een vierkoppige mintgroene gehaakte dierenfamilie op haar kamer staan(Woodland haakpakket van DenDennis). Dit vind ik erg bijzonder, al die tijd die haar oma besteed heeft aan deze knuffels speciaal voor haar. Onvervangbaar.

Zelfgemaakt rond speelkleed

Mijn tante is bijzonder knap als het op naaiprojecten aankomt. Zowel achter de naaimachine als met de hand. Een van de weinige kledingstukken die mijn moeder van uit de jeugd van mijn broer heeft bewaard is een gilet dat tante Margareth voor hem gemaakt had.
Toen mijn tante hoorde dat ik zwanger was, heeft zij contact met mij opgenomen. Of zij misschien iets voor mij mocht maken. Ik sprong stiekem een gat in de lucht. En zij is vervolgens op bezoek gekomen om kleuren en mogelijkheden door te spreken. Het resultaat is een handgemaakt rond speelkleed. Een heel bijzonder speelkleed, opgebouwd uit honingraatvormige lapjes stof. Afgewerkt met een rand van katjes. Het idee van een rond speelkleed is dat wij die vervolgens met een touwtje kunnen dichtmaken met het speelgoed er nog in. Heel praktisch.
Helemaal met de hand genaaid, omdat het niet op de naaimachine kon. Daar zit een hele winter aan werk in. Ongelooflijk! Wederom een stuk dat ik tot in de lengte van dagen zal koesteren.

Baby Gym

Maar je hoeft niet alleen goed te zijn met naald en draad of wol om iets zelfgemaakts cadeau te geven. Mijn beste vriendin een geweldige babygym gemaakt. Het leuke daarbij is dat zij de hulp van haar beide ouders heeft ingeroepen. Zowat de hele familie aan de slag voor een speelapparaat voor ons dochtertje, dat vind ik hartverwarmend.
De hangers die eraan hangen zijn “geupcycled” van een Woezel en Pip wagenspanner die ik gekregen had van mijn nicht. Zo kreeg het speelgoed van haar kinderen nog een extra leven. Dat maakt de babygym voor mij extra bijzonder.

Wij hebben naast deze drie cadeaus meer zelfgemaakte cadeautjes gekregen. Zoals een geborduurde slab, gehaakte slofjes, een luiertaart, een tekening op hout en kindertekeningen. Maar het is natuurlijk lang niet voor iedereen weggelegd om zelf een kraamcadeau te maken. En dan zou ik vooral even in de webwinkel van Aap Noot Xiem kijken. Onze producten zijn handgemaakt in Nederland van GOTS gecertificeerde biologisch katoen. Eerlijke duurzame producten gemaakt van biologisch katoen. Een voorbeeld van een leuk kraamcadeau is het kraamsetje Guusje. Hierin zit een grote spuugdoek die goed over je schouder valt en een bijpassende bijtring. Samen voor €13.95.

Lieve groeten,

Marin

PS. Kijk in onze webwinkel voor leuke kraamcadeautjes van biologisch katoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X